Limba engleza – o conditie esentiala pentru a reusi in afaceri?

Limba engleza – o conditie esentiala pentru a reusi in afaceri?

Engleza este absolut necesara in afaceri. Cunoasterea limbii engleze ne ajuta sa lucram mai eficient cu tehnologia actuala (smartphone-uri, calculatoare, echipamente de birou), ne ajuta sa ne dezvoltam abilitatile antreprenoriale, majoritatea materialelor de calitate fiind in limba engleza, si, nu in ultimul rand, ne ajuta sa ne dezvoltam afacerea, prin extinderea portofoliului de servicii si de clienti.

De ce este importanta limba engleza pentru afaceri?

Multi oameni cred ca nu este necesar sa cunosti limba engleza sau alte limbi straine pentru a dezvolta o afacere. Suntem mai putin de acord sau oarecum de acord cu aceasta parere. Iti voi explica in randurile care urmeaza de ce.

Chiar daca China este intr-o crestere rapida, engleza ramane o limba frumoasa si relativ usor de invatat. Engleza ramane limba oficiala utilizata in afaceri. Din acest motiv, daca ai o afacere, este important sa cunosti aceasta limba straina.
Cunoasterea limbii engleze este esentiala pentru a evolua. Engleza iti permite sa accesezi resurse de informatii rare si unice. Intr-adevar, piata americana are aproximativ 3 ani in fata pietei europene. Acest lucru inseamna ca, daca stii limba, ai acces la informatii inainte de piata europeana. Poti gasi astfel oportunitatea care sa iti situeze afacerea inaintea concurentilor tai.

Cum sa inveti limba engleza?

Invatand elementele de baza (gramatica, scriere si citire la nivel cel putin elementar) si mentinand un contact permanent cu limba engleza.

Cea mai rapida si eficienta metoda de a invata limba engleza sau, in mod particular engleza pentru afaceri, ramane un curs de specialitate. Poti opta pentru un pachet pentru mai multi angajati ai firmei.

Avantaje cursuri engleza de afaceri pentru firme:

•  Cursantii realizeaza o evolutia rapida in timp scurt;

•  Se predau acele elemente necesare unui progres consistent;

•  Trainerul este specializat in livrarea de cursuri pentru mediul de afaceri;

•  Se concepe un manual personalizat pentru fiecare grupa in parte;

•  Ritmul de lucru este ajustat in functie de viteza de invatare;

•  Se lucreaza la sediul beneficiarului;

•  Predarea este dinamica, interactiva.

In functie de domeniul de activitate al firmei tale, poti opta pentru Engleza financiar-bancara, Engleza in negocieri, Engleza Juridica, Engleza tehnica (inginerie), Engleza in IT…etc.

Eu inca ma lupt sa imi mentin cunoastintele de limba engleza si fluenta in vorbire. Au fost perioade in care am vorbit frecvent in limba engleza si am si citit frecvent carti in engleza, dar si perioade lungi in care am cam pierdut contactul. Cand am primit, acum cateva luni, o cerere de oferta de la un potential client din Elvetia, mi-am dat seama ca incepusem sa uit reguli simple de gramatica sau expresii uzuale utilizate in mediul business si nu mai eram sigura pe cunostintele mele. De atunci, mi-am creat un sistem pentru a ma asigura ca aceasta situatie nu se va mai repeta.

In ce consta acest sistem? Am aranjat  „Gramatica Limbii Engleze” in biblioteca in asa fel incat sa iasa in evidenta ori de cate ori imi indrept privirea in acea directie (si chiar functioneaza! din cand in cand o mai rasfoiesc si citesc cu voce tare 1-2 pagini). Mi-am setat o optiune pe email prin care sa primesc o data pe luna o notificare cu un link catre un site de teste de limba engleza, pentru a-mi verifica cunostintele. De asemenea, mi-am mai setat o alterta cu expresii uzuale in limba engleza pentru mediul de afaceri.

In rest,  imi cumpar din cand in cand carti in limba engleza, ascult muzica si urmaresc filme americane.

In acest fel, ma asigur ca pot intelege integral o conversatie in limba engleza si ca pot vorbi in mod corespunzator pentru a ma face inteleasa.

Si tu ai un sfat pentru a invata o limba straina? Crezi ca limba engleza este o conditie esentiala pentru a reusi in afaceri?