Festivalul Sighisoara Medievala 2015

Festivalul Sighisoara Medievala 2015

Cu o traditie de peste 20 de ani, festivalul Sighisoara Medievala aduce in fiecare an spiritul medieval in inimile publicului participant, atragand zeci de mii de vizitatori din tara si din strainatate. Ca de fiecare data, festivalul va avea loc in lunia iulie si va fi gazda a numeroase spectacole de teatru si dans, recitaluri de poezie, concerte de muzica medievala, expozitii sau proiectii de film.

Ce poti vedea anul acesta la festivalul Sighisoara Medievala 2015?

Festivalul Sighisoara Medievala este cunoscut in primul rand prin muzica incantatoare, specifica perioadelor istorice de mult trecute, dar reinviate si anul acesta prin vocile si sunetele instrumentelor artistilor. Pe timpul festivalului, pe strazile Sighisoarei vei putea vedea trubaduri si menestreli aratandu-si talentul la instrumente precum fluierul, mandolina sau tamburina.

Dar, muzica nu este singura arta prezenta la Sighisoara Medievala 2015. Pe tot parcursul festivalului, cei prezenti vor putea admira sau achizitiona creatiile mestesugarilor iscuti, precum picturi, articole din lemn, sticla si piele, bijuterii confectionate manual, jucarii sau produse naturiste. De asemenea, vizitatorii si participantii la festival vor putea gusta din preparatele bucatariilor traditionale.

Participantii de anul acesta la Sighisoara Medievala 2015

La festivalul Sighisoara Medievala de anul acesta vor participa numeroase trupe si ansambluri artistice, precum Trupa Cameleon din Sighisoara, Trupa Ariel din Targu-Mures, Ansamblul de dans Kikerics din partea Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Ansamblul Balgarce din partea Uniunii Bulgare din Banat sau Grupul Vocal Dionysos din partea Comunitatii Elene Brasov.

De asemenea, vor fi prezente la festival diverse ordine cavaleresti, ca Ordinul Cavalerilor Gladius Dei din Sibiu, Ordinul Cavalerilor de Medias, Ordinul Cavalerilor Lup din Targu-Mures, Cavalerii Strajerii Moldovei Tîrgu Neamt sau Ordinul Cavalerilor Cerb din Sighisoara.

Cateva detalii despre festival

Anul acesta, festivalul Sighisoara Medievala, ajuns la cea de-a 23-a editie, va fi organizat de Primaria Municipiului Sighisoara în parteneriat cu Asociatia Turistica Sighisoara si va dura trei zile, in intervalul 24-26 iulie 2015, in ultimul week-end al lunii.

sursa imagine: http://www.sighisoaramedievala.ro