Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza selectia de candidati pentru programul Tinere Talente – editia 2015

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza selectia de candidati pentru programul Tinere Talente – editia 2015

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita tineri muzicieni si artisti plastici la o noua selectie in cadrul programului de burse Tinere Talente, editia 2015.

Termenul limita al aplicatiei este data de 16 decembrie 2014.
Criterii de admitere in programul Tinere Talente, editia 2015
Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 14 si 24 de ani.
Candidatii trebuie sa studieze la liceele sau universitatile de arte plastice si muzica din Bucuresti si din tara.

Candidatii trebuie sa provina din familii cu posibilitati materiale reduse (venitul pe membru de familie sub 1000 RON) si sa poata dovedi ca nu dispun de mijloace financiare pentru a- si perfectiona talentul.
Cum se aplica in programul Tinere Talente, editia 2015
Trimitand prin e-mail sau prin posta, pana la data de 16 decembrie 2014, dosarul de candidatura ce va include:

1.Scrisoare de intentie.
Aceasta va contine informatii legate de:

1.1 Descrierea situatiei sociale si materiale a candidatului (venitul pe membru de familie, situatii speciale in familie: familii monoparentale, probleme de sanatate, cheltuieli mari cu medicamente etc.)

* Scrisoarea de intentie va fi insotita de documente justificative pentru situatia socio-materiala prezentata de aplicant (adeverinta de venit de la locul de munca al parintilor/ copie fluturas de salariu / copie talon de pensie sau dupa caz adeverinta lipsa venituri de la administratia fiscala).

1.2 Tipul de sprijin dorit (materiale de lucru, instrumente, concursuri, cursuri, etc.) si suma solicitata, tinand cont de suma maxima prevazuta in programul Tinere Talente.

2. Curriculum vitae. In CV-ul aplicantului vor fi mentionate studiile, concursurile la care a participat, diplome si premii obtinute, date de contact (e-mail si telefon).

3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate – va face referire la calitatile artistice si cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverenta, dedicatie, punctualitate, respect fata de ceilalti, etc.). Persoanele care fac recomandarea vor confirma faptul ca sprijinul solicitat de tanar va contribui in mod efectiv la evolutia lui.

4. Adeverinta de elev/ student

5. Copie act de identitate (buletin/carte de identitate sau certificat de nastere).

Etapele procesului de selectie
Trimiterea dosarului de candidatura – pana la data de 16 decembrie 2014.
Preselectia: analiza dosarelor, realizata de echipa proiectului.
Selectia (auditie sau prezentarea portofoliului, in functie de domeniu) – realizata de catre un juriu de specialitate – data si alte detalii vor fi comunicate celor care au trecut de etapa preselectiei pe adresa de email specificata in CV-ul aplicantului.

Dosarul complet se trimite:
In atentia doamnei Gabriela Iordache, coordonator program Tinere Talente printr-un e-mail la adresa gabriela.iordache@principesa.ro – documentele originalese trimit scanate sau prin posta, pe adresa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, CP 12 – 327, sector 1, Bucuresti, pana la data de 16 decembrie 2014 (data postei). Nu se trimit copii dupa diplome , actele trimise pentru aplicatie nu se inapoiaza candidatilor.

Pe site-ul Fundatiei www.fpmr.ro sunt publicate criteriile de admitere, etapele de selectie, continutul dosarului de aplicatie si stiri despre selectie.

Despre Tinere Talente
Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare.

Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic si permit tinerilor sa îsi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expoziiii ti cursuri de specializare în România si în strainatate.

De asemenea, Fundatia Principesa Margareta a României organizeaza anual o tabara de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Tinere Talente promoveaza tinerii artisti selectati în cadrul unor concerte, expozitii si evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor si al sustinatorilor programului.

Despre Fundatia Principesa Margareta a României.

Fundatia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiintata în 1990 de catre Alteta Sa Regala Principesa Margareta a României împreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin programele dezvoltate, Fundatia urmareste sa stimuleze voluntariatul si sa inspire spiritul comunitar în comunitatile în care se implica, specificul proiectelor Fundatiei fiind dat de caracterul lor intergenerational.

Fundatia Principesa Margareta a României a fost desemnata de români drept cea mai onesta organizatie neguvernamentala în cadrul studiului Envero Brand Trust Index.

Pentru mai multe informatii:
Oana Rebeca Neagu (Anton)
Fundraising Manager Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
oana.anton@principesa.ro
0735.44.44.88 sau 0723 28 60 35
http://www.fpmr.ro/