GEZE Cockpit: Sistemul inteligent de automatizare pentru cladiri mai sigure, mai eficiente si mai confortabile

GEZE Cockpit: Sistemul inteligent de automatizare pentru cladiri mai sigure, mai eficiente si mai confortabile

GEZE, lider in sisteme premium de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologiei de siguranta, prezinta GEZE Cockpit, noul sistem inteligent de automatizare si una dintre referintele prezentate in cadrul Targului BAU 2019, ce contribuie la realizarea unor cladiri mai viabile, mai eficiente si mai confortabile.

GEZE Cockpit este primul sistem ce conecteaza in retea usile, ferestrele si sistemele de siguranta, devenind un centru de vizualizare, monitorizare si de control ce asigura cu succes o gestionare inteligenta a cladirii. Noua solutie poate functiona independent sau poate fi integrata intr-un sistem de manangement al cladirii, indeplinind intreaga activitate in conditii de siguranta si optimizand consumul de energie.

Usi si ferestre conectate inteligent

Reteaua interdisciplinara a tehnologiei usilor si a ferestrelor cu un sistem de operare inteligent ofera optiuni complet noi pentru proiectanti si operatori, in ceea ce priveste automatizarea cladirilor. Standardul de comunicare BACnet permite integrarea inteligenta si completa a produselor GEZE (toate optiunile de control si informatiile disponibile) in sistemul de automatizare a cladirilor, folosind GEZE Cockpit. Functionarea cu adevarat „inteligenta” a usilor si a ferestrelor este posibila, deoarece sistemul permite utilizarea datelor de la alte dispozitive si subsisteme. Prin urmare, usile si ferestrele pot fi controlate si monitorizate cu cel mai inalt grad de precizie.

· stabilirea sezoniera a latimii deschiderii unei usi glisante automate;

· deschiderea si inchiderea unei ferestre in functie de temperatura exterioara, in

coordonarea cu statiile meteorologice si sistemele de incalzire.

Scenarii – reactia corecta automata

Scenariile individuale pot fi salvate in sistemul GEZE Cockpit, astfel incat usile si ferestrele sunt deschise si inchise, iar usile sunt blocate automat. Acest lucru este declansat fie de timp, fie de de un eveniment specific.

· monitorizarea si controlul usii, modificarile modului de functionare;

· pentru eliberarea unei anumite rutei de evacuare;

· extragerea inteligenta a fumului si a caldurii.

Acest lucru inseamna, de asemenea, ca inspectiile consumatoare de timp nu mai sunt necesare, deoarece se raporteaza starea fiecarui element conectat. Functionarea defectuoasa a usilor, alarmelor sau mesajelor de eroare pot fi usor identificate, iar contramasurile pot fi implementate imediat.

Intotdeauna o atmosfera minunata

Scenariile de ventilatie asigura un climat interior optim prin interactiunea subsectiunilor. Integrate in GEZE Cockpit, tehnologia fatadelor raspunde schimbarii conditiilor climatice.

• ferestrele se inchid in functie de temperatura exterioara, la ploaie/ vant;

• ferestrele sunt deschise in functie de temperatura ambientala si de calitatea aerului din incapere;

• racirea eficienta din punct de vedere energetic pe timp de noapte, de ex. in cladirile de birouri.

Sistemul optim GEZE Cockpit in orice cladire

Sistemul poate fi adaptat cerintelor individuale – fie ca facem referire la aeroporturi, clinici, sali de expozitii, cladiri de birouri sau centre comerciale. Pentru ca nu exista doar un GEZE Cockpit, abordam proiecte de retea si oportunitati noi si ramanem implicati pentru mult timp. Acest lucru asigura faptul ca toate nevoile clientilor si partenerilor nostri, precum si cerintele constructiilor sunt indeplinite, iar intrebarile nu raman fara raspuns, ci genereaza solutii complete si eficiente cu cea mai mare valoare adaugata. Pentru a realiza acest lucru, conectam intregul personal al dezvoltarii cladirilor intr-o retea eficienta – toate in conformitate cu sloganul nostru – „Conectarea expertizei – solutii pentru constructii”.

Pachete de servicii coordonate

GEZE Cockpit dispune de trei aplicatii diferite, in functie de situatie si pentru a acoperi o varietate de cerinte ale constructiilor. Oricare configuratie este implementata, pachetul cuprinzator de servicii si expertiza GEZE sunt intotdeauna incluse.

Sprijin in toate etapele proiectului

• planificarea/ proiectarea si managementul proiectului;

• configurarea si punerea in functiune;

• instruirea operatorilor;

• intretinere si suport.

Functionarea cu un dispozitiv pe baza de IP

GEZE Cockpit este operat folosind software-ul ce ruleaza in browser. Orice dispozitiv compatibil cu un IP – fie un PC sau o tableta – poate accesa si procesa informatii din sistem. Pana la 62 de produse GEZE pot fi conectate la orice sistem.

Indeplinirea tuturor cerintelor, cu ajutorul GEZE Cockpit

Folosind acelasi sistem si soft, GEZE ofera diferite modalitati de a conecta produsele sale la toate sistemele comune de automatizare a cladirilor, ce au in componenta interfata BACnet IP.

Integrarea in sistemul de management al cladirii

GEZE Cockpit conecteaza produsele GEZE la sistemul de management al cladirii prin BACnet IP. Cu „solutia de integrare”, toate datele relevante ale produselor conectate sunt puse la dispozitia sistemului de gestionare a cladirilor pentru prelucrarea ulterioara in scenarii multifunctionale si interdisciplinare.

· conectarea usoara a produselor GEZE la cele mai importante sisteme de management al cladirilor;

· siguranta pentru operatorii cladirilor: integrarea perfecta a unei game de functii ale produselor GEZE in sistemul de automatizare a cladirilor;

· centralizarea functiilor;

· interfete minimale.

Solutie independenta

In „solutia autonoma”, GEZE Cockpit este utilizat pentru usi, ferestre si aplicatii tehnologice de siguranta unde automatizarea cladirilor este mai putin extinsa, de exemplu in proiecte mici si mijlocii.

GEZE Cockpit ofera

· potential de integrare;

· functionarea in browser si monitorizarea componentelor integrate GEZE;

· interfete separate pentru operatori si utilizatori.

Ce este mai bun din ambele lumi

Solutiile de integrare disponibile si autonome pot fi combinate pentru o automatizare mai complexa a cladirilor. Sistemul GEZE Cockpit poate ramane neschimbat in cladire.

· Conectare simpla la sistemul de management al cladirii prin intermediul functiilor software extinse.

Informatii suplimentare:

http://cockpit.geze.com/

GEZE Cockpit este deja utilizat cu succes

Peste 180 de solutii pentru usi sunt conectate in retea, in sistemul GEZE Cockpit, si integrate in sistemul de automatizare a cladirilor BACnet din sediul companiei IT Vector din Stuttgart.

Despre GEZE

Infiintata in 1863, compania GEZE GmbH se numara printre cei mai prolifici dezvoltatori si producatori de sisteme de actionare a usilor si ferestrelor si de tehnologie de siguranta.

In prezent, grupul detine 30 de subsidiare la nivel mondial si peste 2.800 de angajati. in Romania, GEZE este prezenta din 2004, functionand ca subsidiara independenta din anul 2010, cu o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro. GEZE ofera o gama larga de produse formata din sisteme de usi automate – batante, glisante si rotative, amortizoare, constructii din sticla, instalatii de evacuare a fumului si a caldurii (RWA), sisteme de siguranta, precum si sis-teme de ferestre si de ventilare.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul GEZE Romania: www.geze.ro