Lansarea noului iPhone 7

Lansarea noului iPhone 7

Apple se pregateste pentru lansarea urmatoarei generatii de iPhone, la evenimentul anual din San Francisco, din aceasta saptamana. In toamna fiecarui an, gigantul din Silicon Valley dezvaluie o serie de noi produse, care pot include noul iPad, MacBook si Apple Watch. La evenimentul de lansare de miercuri seara, compania este asteptata sa dezvaluie un iPhone actualizat, care, din punct de vedere estetic este similar cu iPhone 6s si 6s Plus, dar cu multe imbunatatiri, inclusiv un buton de Home sensibil la presiune, o camera mai buna si o baterie noua.

Rapoartele au sustinut ca viitorul model iPhone ar putea fi numit chiar iPhone 7. Cu toate acestea, deoarece cele mai recente telefoane prezinta mai mult o serie de schimbari minore decat o reproiectare radicala, unii analisti au speculat ca Apple ar putea pastra numele de iPhone 7 pentru anul viitor, urmand ca noul model sa fie numit iPhone 6SE. Sugestia este in conformitate cu lansarea iPhone-SE din luna martie, care a fost o versiune imbunatatita a modelului iPhone 5s.

Cele mai mari schimbari pe care se zvoneste ca Apple  ar vrea sa le aduca pentru iPhone in 2017 includ o structura realizata in intregime din sticla cu un afisaj de la muchie la muchie cu ecran OLED, un pas semnificativ inainte fata de ecranele LCD pe care compania le utilizeaza in prezent.

Alte zvonuri sugereaza ca Apple ar putea lansa doua versiuni de 5.5 inch de iPhone in luna septembrie, una din ele avand un aparat de fotografiat cu lentile duble, care va fi numit „iPhone Pro”. Cu toate acestea, chiar daca acest lucru ar fi adevarat, ideea a fost amanata si se pare ca va exista doar un singur model de 5.5-inch, iPhone 7 Plus, care va cuprinde o camera dubla.

De asemenea, un alt zvon este ca Apple vrea sa scape de mufele pentru casti, folosindu-se in loc tehnologia Bluetooth sau wireless.

Cum va arata insa noul model? Noul telefon este de asteptat sa arate la fel ca un iPhone 6s, dar cu benzile de antena mutate pe margini. Daca Apple elimina mufa pentru casti de 3,5 mm, telefonul ar putea fi mai subtire cu 1 mm, dar cu o camera usor proeminenta, orientata spre spate, pozitionata mai aproape de coltul din stanga sus al telefonului. Dupa ce rapoartele initiale au aratat ca camera foto va sta la acelasi nivel in partea din spate a telefonului, mai multe scurgeri de informatii au dezvaluit folosirea unor lentile convexe ridicate.