Google suspenda proiectul Ara DIY

Google suspenda proiectul Ara DIY

Compania Google a suspendat lucrarile la proiectul Ara, primul smartphone modular. Ara DIY a fost lansat in 2013, fiind proiectat pentru a permite utilizatorilor personalizarea telefonului de baza cu diferite module, cum ar fi tastatura, baterie suplimentara, camera, boxe sau alte componente

Din pacate, Google a spulberat visele iubitorilor de tehnologie, suspendand acest proiect. Asadar, telefoanele modulare vor ramane, cel putin o perioada, in stadiul de experiment.

Motivul pentru care proiectul Ara a fost suspendat se datoreaza unor probleme de proiectare. In luna mai a acestui an, Google a declarat ca noua versiune a telefonului modular ar fi mai putin personalizabila decat era planificat initial.

Telefoanele modulare ar putea ajuta consumatorii sa-si faca upgrade-uri, fara a mai fi nevoie sa cumpere un model complet nou. De asemenea, acest lucru ar putea duce si la reducerea deseurilor. Cu toate acestea, componentele individuale au costuri foarte mari de fabricatie.

LG a lansat telefonul modular LG G5 la inceputul acestui an. La lansare, acesta a suportat doar doua module aditionale – un procesor audio high-definition si un camera grip.