(P) Livrare mancare la domiciliu – solutia perfecta pe timp de pandemie

(P) Livrare mancare la domiciliu – solutia perfecta pe timp de pandemie

Inainte de pandemia de COVID-19, serviciile la cerere (on-demand), incepusera deja sa se raspandeasca si in industria restaurantelor. Consumatorii doreau confort in toate aspectele vietii lor, inclusiv in cel alimentar.

In pandemie, sectorul food-delivery a castigat teren. Nu doar pentru ca restaurantele au fost nevoite sa isi inchida locatiile, ci si pentru ca oamenii au preferat sa pastreze distantarea si sa primeasca mancarea direct la usa casei lor.. 

Pentru a pune acest serviciu de livrare a mancarii la domiciliu la dispozitia clientilor, restaurantele se bazeaza fie pe furnizori de livrare terti, fie isi creeaza propriul lor sistem de transport. A aparut astfel, natural, tendinta de a comanda de la restaurante si fast-food-uri cat mai aproape de casa. De exemplu, in Bucuresti, daca inainte clientii ar fi comandat pizza de la un furnizor cu sediul in alt sector, acum prefera sa comanda preponderent de la pizzerii din sectorul in care locuiesc. 

Serviciile de livrare a mancarii la domiciliul clientului sunt rentabile atat pentru clienti, cat si pentru restaurante. Clientii isi diversifica gusturile culinare de pe canapea si ajuta in acelasi timp restaurantele sa supravietuiasca. E o situatie de avantaj reciproc.  

Iata care sunt principalele avantaje ale livrarilor de mancare la domiciliu

Simplitatea procesului de comanda si preturi mai mici

Oamenii prefera sa comande mancare acasa deoarece procesul este mai simplu. Tu decizi de unde comanzi, cat comanzi, cum platesti si cand primesti comanda. Tinand cont ca majoritatea restaurantelor si-au dezvoltat propriul sistem de livrare, te poti bucura de preparatele tale preferate cu costuri mult mai mici. Spre exemplu, JAR-Just a Restaurant livreaza mancare la domiciliu doar in Sectorul 4 din Bucuresti si in Popesti-Leordeni. Iar transportul este gratuit, indiferent de valoarea comenzii!

O mana intinsa persoanelor cu dizabilitati/ aflate in izolare sau carantina

Persoanele cu dizabilitati trebuie sa faca fata multor probleme, mai ales cand vorbim de aprovizionarea cu produse alimentare si mancare. Aici intervine serviciul de livrare a mancarii, rezolvand aceasta problema pentru oricine se confrunta cu obstacole de deplasare.

Daca esti in izolare/carantina, sa poti sa comanzi pizza sau alte preparate culinare online sau telefonic este o adevarata binecuvantare.  

Modalitati de plata variate

Procesul de plata a mancarii comandate online sau telefonic este unul foarte convenabil. Poti efectua plata prin card bancar, poti plati cu cardul cand ajunge comanda sau poti plati cash.  

Livrarea de mancare a atins apogeul in ultimul an, dar nu se va opri aici. Piata de livrari mancare din Romania isi va continua trendul ascendent si va trece de un miliard de euro in 2021, conform ZiarulFinanciar. Asta inseamna ca tot mai multi romani comanda mancare si sunt interesati de astfel de servicii, iar proprietarii de restaurante se adapteaza usor- usor noilor cerinte ale pietei.