Muzeul Antipa va invita la „Aventuri cu Iepurasul de Paste” sambata, 20 aprilie incepand cu ora 11:00

Muzeul Antipa va invita la „Aventuri cu Iepurasul de Paste” sambata, 20 aprilie incepand cu ora 11:00

Aventuri cu Iepurasul de Paste

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ii invita pe cei mici sambata, 20 aprilie 2019, de la ora 11:00 la o noua intalnire cu Dodi si Roni. Temerarii exploratori vor fi insotiti de Andreea Catalina Draghici, cercetator al muzeului si de invitatul surpriza al evenimentului, un Iepuras de Paste!

In prima parte a intalnirii, Iepurasul le va povesti micutilor despre trei prieteni simpatici intalniti in calatoriile sale: sturzul cantator, iepurele marsupial si narvalul, iar Andreea le va impartasi micutilor participanti informatii si curiozitati despre fiecare dintre aceste vietuitoare in parte. Sturzul cantator este pasarea care vesteste vremea calduroasa, iar ouale sale colorate in minunate nuante de albastru sunt sursa de inspiratie pentru cei care incondeiaza traditionalele oua de Paste; iepurele marsupial, un animal intalnit foarte rar, inlocuieste in Australia traditionalul Iepuras de Paste, iar narvalul, intalnit in Oceanul Arctic, prezinta un dinte asemanator unui corn de unde si denumirea de „unicornul marilor”. Andreea le va explica micutilor ca acest animal foloseste ecolocatia pentru a crea o „harta” a mediului inconjurator.

In a doua parte a evenimentului va propunem o serie de jocuri si ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rand spectatori si protagonisti. Actorii papusari Ana Craciun-Lambru, Ana-Maria Cucuta, Monalisa Toncu si Victoria Radu au pregatit o mica surpriza tuturor celor care vor fi inspirati de momentele artistice si vor dori sa-si faca acasa propriul teatru de umbre!

La intalnire sunt invitati copiii cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. Inscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, in limita a 80 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

Parteneri: Pipo si Doxi

Parteneri media: Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, Centruldepresa.ro, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews.ro, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa