Alukönigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din Cluj

Alukönigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din Cluj

Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate, a furnizat, pentru proiectul Binarium din Cluj Napoca, solutii sustenabile si eficiente energetic de la Schüco: profile din aluminiu cu performante de izolare termica excelente, din clasa Super Isolation (SI). Eficienta energetica este completata de confortul interior, cu ajutorul jaluzelelor exterioare Warema, cu lamele de 80mm, actionate cu motor.

Binarium este prima constructie din Romania care a obtinut cel mai inalt nivel de evaluare pentru performanta si a castigat recent BREEAM Awards 2019 la categoria ”Central and Eastern Europe Region and Commercial Projects”. Acest premiu este destinat proiectelor comerciale care continua sa aplice si sa respecte criteriile de “cladire verde”.

„Proiectul Binarium din Cluj este unul dintre cele mai indraznete si complexe de pe piata, care inca traseaza tendintele arhitecturale curente, motiv pentru care am venit in intampinarea cerintelor tehnice, dar si de design cu solutii fiabile, elegante si cu performante energetice ridicate. Suntem mandri ca Alukönigstahl a furnizat peretele cortina Schüco FW 50+.SI, ferestrele si usile Schüco AWS 75.SI, dar si jaluzelele exterioare Warema, care au contribuit la sustinerea acestui proiect impresionant cu certificare verde”, declara Attila Beer, Administrator Alukönigstahl Romania si Republica Moldova.

Cladirea de birouri de clasa A este un model de regenerare urbana care vizeaza reabilitarea fostei fabrici de confectii – Flacara. Echipa de arhitecti Dico si tiganas a demonstrat, prin Binarium, ca extinderea proiectului pe structura existenta a fostei fabrici este o optiune mult mai potrivita decat demolarea vechii constructii. Astfel, s-a ridicat o constructie cu fatade contemporane si echipata cu instalatii reprezentand tehnologii recente.

”Anvelopa cladirii sugereaza interventiile cu structuri metalice, iar placajele ceramice si metalice sustin transparenta oferita de vitraje generoase si tamplarii suple. Regula impusa tuturor de la inceput, de a folosi tot ceea ce este mai bun si ne poate ajuta sa obtinem o cladire eficienta certificata la cele mai inalte standarde, a dus la selectia companiilor furnizoare, printre care si Alukönigstahl Romania, rezultatul fiind pe masura”, a declarat Levente Kornis, Architecture Department Manager Dico si tiganas.

Peretele cortina Schüco FW 50+.SI se remarca prin constructia sa montant – traversa cu 50 mm latime vizibila la interior si la exterior. Sistemul realizeaza o buna izolare termica datorita izolatorilor cu geometrie speciala. impreuna cu un vitraj corespunzator, se pot obtine valori ale coeficientului de transfer termic de 0,7 W/(m²K), ajungand un nivel de izolare termica destinat caselor pasive.

De la introducerea sa pe piata in 2006, sistemul pentru ferestre Schüco AWS 75.SI a devenit o serie standard in multe tari europene datorita performantelor sale . Coeficientul foarte bun de izolare termica se obtine prin optimizarea a trei niveluri de izolare: in falt, prin garnitura mediana, garnitura de vitrare si geometria izolatorilor din profil. in prezent, sistemul de ferestre Schüco AWS 75.SI ofera numeroase avantaje si din punct de vedere al fabricatiei ferestrelor, datorita tehnologiei SimplySmart de montaj rapid si simplu a feroneriei de sistem.

Usile Schüco ADS 75.SI sunt o solutie fiabila si eleganta atat pentru usile de la intrare, dar si usile de interior. Cu profile zvelte, dar robuste, performante energetice ridicate, diverse variante de balamale disponibile, posibilitatea de a fi echipate si integrate in sisteme de control acces si de management computerizat al cladirilor, toate acestea recomanda acesta solutie constructiva pentru orice cladire moderna.

Pentru umbrirea fatadelor expuse au fost alese jaluzele exterioare Warema cu lamele de 80mm, actionate cu motor. Unghiul reglabil individual asigura o cantitate potrivita de lumina naturala pentru o eficienta energetica maxima si o atmosfera cu confortabila. Prin eliminarea a pana la 85% din caldura incidenta sunt eliminate costuri de climatizare, iar impreuna cu o sticla clara scade necesarul de lumina artificiala si se reduce semnificativ consumul de energie electrica.

Despre Alukönigstahl Romania

Alukönigstahl este o companie de succes, activa in Europa, care se afla la a patra generatie in proprietatea familiei König. Munca in echipa si dezvoltarea inovativa a produselor au propulsat Alukönigstahl in pozitia de lider de piata. De peste 60 de ani exista o alianta cu doi producatori internationali de sisteme: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu si experti in PVC si Jansen, specialist in profile din otel.

Din 1995 a fost infiintat si Alukönigstahl Romania, cu sediul central si depozitul in Bucuresti. impreuna cu cei peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice, in ultimii 24 de ani Alukönigstahl Romania a realizat peste 5.000 de proiecte si constructii reprezentative, dintre care amintim: Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro, Pagina de Facebook sau de Instagram.