(P) Vinul Primus 2014 @Crama Rotenberg – premiat la TasteVin 2020

(P) Vinul Primus 2014 @Crama Rotenberg – premiat la TasteVin 2020

Primus 2014 a ocupat locul II, la Tastevin 2020: Evaluare Merlot, categoria „High level”.

Crama Rotenberg a mai obtinut si alte premii la acest concurs national. Vinurile Rotenberg au fost medaliate cu aur si argint la editia 2018 si 2016 Tastevin.

De asemenea, Crama Rotenberg se mai poate lauda si cu premii internationale pentru vinurile Merlot Classic 2006 si Clasic 2007: Mondial du Merlot 2011, Elvetia – Cel mai bun Vin Vintage; Mondial du Merlot 2010, Elvetia – Medalie de Argint.

Despre Primus 2014

Primus 2014 este un Merlot fermentat 5 saptamani in tocitori de lemn cu caciula scufundata, maturat 24 de luni in butoaie din stejar romanesc si invechit in sticla 36 de luni.

Caracteristici organoleptice: corp mediu, extrem de complex, visina, cirese negre, visinata, vanilie, cafea, ciocolata neagra.

Se recomanda o aerare prelungita si servirea la 18*C.

Primus este primul „vin de terroir” (single vineyard) al cramei Rotenberg. Strugurii provin de pe un singur plai – Valea Oancei, Ceptura de Jos, Dealu Mare.

Vinurile Merlot din renumita zona Dealu Mare sunt renumite pentru calitate si complexitate. Acest lucru se datoreaza solului bogat in argile silicioase si conditiilor climatice prielnice.  Vita este veche de peste 50 de ani, ceea ce confera strugurilor o complexitate exceptionala.

Vinul este produs prin metode traditionale, intr-o crama gravitationala unde nu este agresat de pompe sau dispozitive mecanice.

Puteti comanda online vinuri marca Primus de aici: https://www.rotenberg.ro/eticheta-produs/primus/

Despre TasteVin 2020

TASTEVIN este un nume de referinta in industria de vinuri din Romania. Toate vinurile premium din Romania au fost testate, notate si inregistrate la editia de anul acesta. Juriul a fost format din profesionisti, dar si amatori.

Degustarile s-au facut „in orb”, in fiecare zi de luni a saptamanii: pe 3 februarie a avut loc prima dintre evaluarile TASTEVIN 2020 – degustarea de Merlot;  pe 10 februarie, a avut loc evaluarea de vinuri romanesti premium din soiul Cabernet Sauvignon; pe 17 februarie, a avut loc evaluarea de vinuri romanesti premium din soiul Feteasca Neagra.

Vinurile au fost impartite in 4 mari grupe: entry level, middle level, high level, high end.

Despre Crama Rotenberg

Mihail Rotenberg si-a transformat transformarea pasiunea pentru vin in business in 2007, cand a achizitionat 23ha de vita veche de peste 50 de ani si a restaurat o crama veche, aflata in ruina.

Crama Rotenberg este situata in centrul comunei Ceptura de Jos, Judetul Prahova. Se afla in renumita zona viticola Dealu Mare.

Fiind la distanta de 1h15 min cu masina de Bucuresti, este o destinatie turistica ideala pentru o dupa-amiaza de weekend. Crama Rotenberg iti ofera o experienta completa cu: degustari de vin, ateliere de cupajare, cicloturism, off-road printre vii, picnic câmpenesc.

Crama Rotenberg si conacul pot fi inchiriate si pentru evenimente corporate sau team-building-uri. Conacul boieresc cu sala de degustari are o capacitate maxima de 40 persoane si spatiu exterior cu pâna la 300 de locuri. Este un loc ideal pentru o deconectare totala, pentru relaxare in natura, departe de calculatoare, deadline-uri, trafic, zgomot, betoane.

Vinurile romanesti din soiul Merlot, produse la Crama Rotenberg sunt complexe. Acest lucru se datoreaza solului bogat in argile silicioase si conditiilor climatice prielnice. Zona viticola Dealu Mare este situata la aceeasi latitudine cu consacratele regiuni viticole din Franta – Bordeaux si Italia – Toscana.

Vinurile artizanale sunt de o calitate exceptionala si au un pret foarte accesibil. Totul este produs la nivel micro, butoi cu butoi, ciorchine cu ciorchine, cu un accent deosebit pe calitate si nu pe cantitate.

Comanda online un vin exceptional pentru tine si pentru cei dragi de pe Rotenberg.ro! Cele mai apreciate vinuri Rotenberg de catre doamne si domnisoare sunt: Notorius, Rapsod Rose, Menestrel Rose. Cele mai apreciate vinuri de catre domni: Emeritus, Primus, Magnum. Daca vrei sa faci o surpriza unui prieten sau coleg pasionat de vin, comanda un card cadou si ofera-i posibilitatea sa isi cumpere vinul preferat sau sa viziteze Crama Rotenberg.

Fii la curent cu noutatile Cramei Rotenberg, urmarindu-i pe Retelele Sociale: