(P) Se inaugureaza primul Centru de Autism din orasul Pucioasa, jud. Dambovita

(P) Se inaugureaza primul Centru de Autism din orasul Pucioasa, jud. Dambovita

Asociatia „Spune Da Vietii” inaugureaza in Pucioasa, jud. Dambovita, un centru pentru copiii si adolescentii cu Tulburari din Spectrul Autist. Noul Centru Autism Step by Step isi va deschide portile pe 2 martie 2023.

Misiunea Centrului „Autism Step by Step” Pucioasa este de a oferi o punte de sprijin copiilor cu TSA din jud. Dambovita, pentru ca acestia sa isi poata atinge potentialul maxim, sa duca vieti independente si implinite. Vom fi acolo pentru a-i sprijini atat pe ei, cat si pe membrii familiei.

Programele desfasurate in noul centru din orasul Pucioasa sunt gestionate de coordonatori si analisti comportamentali certificati (BCBA, RBT), psihologi clinicieni, psihoterapeuti, logopezi, kinetoterapeuti, educatori, profesori pentru invatamantul special. Echipa multidisciplinara are rolul de a obtine cele mai bune rezultate pentru fiecare copil/adolescent in parte.

Programele Autism Step by Step incorporeaza predarea si dezvoltarea abilitatilor cognitive (atentia, memoria, logica), abilitatilor lingvistice (comunicare verbala, non-verbala, para-verbala), a celor sociale si emotionale (relationare, gestionare emotii), precum si optimizarea comportamentala.

La baza programelor noastre se afla terapia ABA, un tip de terapie comportamentala cu rezultate dovedite in Tulburarile din Spectrul Autist.  In paralel cu terapia ABA, copiii si adolescentii cu Tulburari din Spectrul Autist, pot beneficia, la alegerea familiei, de alte terapii si programe de suport:  terapie prin arta, terapie logopedica,  terapie cu animale, terapie prin joaca, asistenta educationala si/sau consiliere vocationala, dezvoltare personala, terapie cognitiv comportamentala (pentru provocarile specifice autismului, precum si in tulburarile afective si anxioase co-ocurente).

Adresa Centru Autism Pucioasa: Str. Republicii nr. 87, Et 2.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, trimiteti un e-mail la: ongspunedavietii@gmail.com

Website: https://autismstepbystep.ro/centru-pucioasa-dambovita/

Facebook: https://www.facebook.com/AutismStepByStep/