Succes la bursa din New York pentru gigantul chinez ALIBABA

Succes la bursa din New York pentru gigantul chinez ALIBABA

Grupul chinez de comert electronic Alibaba, condus de Jack Ma, face istorie, odata cu listarea firmei pe bursa din New York.

La bursa din New York, cele 301.1 milioane de actiuni ale companiei Alibaba au obtinut, din prima zi, o crestere record, de 38% – cel mai mare avans obtinut vreodata de o companie, in prima sedinta de tranzactionare. Initial, pretul unei actiuni a fost de 68 $, crescand ulterior la 99.70 $ si ajungand la finalul zilei bursiere la 93.89 $. Dupa prima zi de listare s-a ajuns, pana la urma, la suma de 29 miliarde de dolari, intrecand recordul anterior, stabilit, in anul 2008, de cei de la Visa, cand s-au strans aproape 17.9 miliarde de dolari. Lucrul acesta a fost posibil datorita bancherilor de la Alibaba, care au ales sa elibereze mai multe actiuni, in cadrul companiei.

Jack Ma, creierul excentric din spatele companiei, este acum setat sa devina cel mai bogat om din China. Acest tel nu pare greu realizabil, tinand cont de cererea foarte mare de tranzactionare pe care a avut-o Alibaba la bursa. Cererea a fost uriasa, sedinta de deschidere avand o intarziere de doua ore, cel mai lung delay din istoria bursei din New York.

Planurile celor de la Alibaba? Astazi China, maine intreaga lume.

”Speram sa devenim o companie globala, dupa ce vom deveni publici in SUA, ne vom extinde puternic in Europa si America” a declarat Ma la o reuniune a investitorilor globali, care a avut loc in Hong Kong.