Turismul dentar – o nisa in plina dezvoltare

Turismul dentar – o nisa in plina dezvoltare

La fel ca si in alte tari in curs de dezvoltare, turismul dentar s-a dezvoltat rapid si in Romania, din nevoia pacientilor de a beneficia de implanturi dentare de calitate si tratamente stomatologice profesionale la un pret corect.

Ce este turismul dentar?

Turismul dentar, cunoscut in Europa si sub numele de „vacanta dentara”, este o ramura importanta a turismului medical, devenit foarte relevant si necesar atunci cand a inceput criza financiara.

Costurile foarte ridicate si perioada lunga de asteptare au facut ca pacientii din alte tari sa caute sa-si rezolve problemele stomatologice in tari mai mici, unde servicii medicale sunt la fel de bune, dar mai ieftine.

In tari din vestul Europei, tratamentele dentare sunt foarte scumpe iar asigurarea medicala nu acopera toate procedurile stomatologice. Din acest motiv, pacientii aleg sa faca turism dentar: urmeaza tratamentul intr-o clinica dentara din alta tara.

Turismul dentar in Romania

In Romania, exista cabinete individuale si clinici dentare care au investit in resurse si facilitati de cea mai inalta tehnologie pentru a oferi servicii stomatologice premium, la cele mai inalte standarde. Romania ocupa un loc onorabil pe harta turismului dentar din Europa de est.

Preturile de la noi sunt de doua, trei ori mai mici decat in Europa de Vest, asa ca, oricare ar fi suma pentru transport si cazare, tot se face o economie. Calitatea serviciilor si materialelor utilizate de clinicile noastre respecta normele europene, preturile mici fiind doar rezultatul situatiei economice actuale din Romania.

Majoritatea persoanelor care au nevoie de servicii stomatologice prefera sa vina in Bucuresti, dar unii iau in considerare si alte orase unde exista un aeroport, precum Bacau, Sibiu, Constanta.

stomatologie in orasul bacau

Cine apeleaza la turismul dentar?

Preturile mult mai scazute practicate in clinicile dentare din tari precum Romania le dau multor pacienti posibilitatea de a nu fi nevoiti sa sacrifice calitatea tratamentului dentar din pricina costurilor foarte ridicate.

La noi in tara, majoritatea persoanelor care apeleaza la turismul dentar sunt straini care vin din tari mai dezvoltate, precum Italia, Germania, Anglia sau Franta, dar chiar si de pe alte continente,  Statele Unite ale Americii sau Asia.

In categoria persoanelor care apeleaza la tursimul dentar intra si romanii care au parasit tara pentru a lucra in strainatate. Atunci cand isi planifica vacantele in Romania, acestia aleg sa mearga in clinici private de stomatologie pentru rezolvarea problemelor dentare.

Tratamentele si procedurile stomatologice din cadrul tursimului dentar

O mare parte dintre persoanele care aleg sa vina in Romania pentru turism dentar, sunt motivate de decizia de a-si pune implanturi dentare. Fiind considerate o optiune mai buna decat protezele sau puntile, implanturile dentare sunt extrem de populare, insa in multe tari costul acestora este foarte mare.

Alte servicii stomatologice foarte populare in randul persoanele care apeleaza la turismul dentar in Romania:

  • Tratamente de igiena orala si dentara
  • Chirurgie dentara
  • Tratamente de cosmetica dentara