Vitrajul termoizolant vidat de la Guardian Glass deschide o lume a oportunitatilor

Vitrajul termoizolant vidat de la Guardian Glass deschide o lume a oportunitatilor

Guardian Glass a dezvoltat o tehnologie inovatoare, care schimba modul in care sunt produse vitrajele de inalta performanta, satisfacand in acelasi timp cerintele viitoare pentru imbunatatirea performantelor termice ale acestora. Tehnologia s-a dovedit deja un succes in aplicatiile pentru industria de refrigerare, insa alte utilizari sunt in curs de dezvoltare in mai multe industrii.

Guardian Vacuum IG™ inseamna doua foi de sticla sigilate etans. In spatiul dintre cele doua foi de sticla securizata se creeaza vid, panourile fiind separate de piese de dimensiuni microscopice. Vidul elimina orice gaze de umplere si toate pierderile asociate conductiei si convectiei prin gaz, ceea ce duce la o reducere semnificativa a pierderii de caldura prin unitatea vitrata.

Comparativ cu vitrajul termoizolant triplu, Guardian Vacuum IG este mult mai subtire si mai usor, are o performanta de izolare termica mai buna, o transmisie mai mare a luminii si o reflexie mai scazuta. Performanta de izolare termica a Guardian Vacuum IG ramane aceeasi, indiferent de unghiul de instalare (de la vertical la orizontal).

In plus, sticla din compozitia Guardian Vacuum IG este securizata, ceea ce face ca acest produs sa fie potrivit pentru situatiile in care standardele de securitate trebuie sa fie respectate.

Succes in refrigerare

Guardian Vacuum IG a fost pentru prima data implementat in usile frigiderelor din retail, unde creeaza o experienta optima de cumparaturi, oferind imagini excelente, neintrerupte ale produselor frigorifice.

Greg Kemenah, Director Guardian Vacuum IG declara: “Solutia Guardian Vacuum IG™, de la Guardian este cu adevarat inovatoare. Vitrajele sigilate si vidate, cu pelicule low-E, pot dobandi o performanta de izolare termica de R-12 (Echivalentul valorii Ug este 0.47 W/m2K) **, cu un profil de doar 8,3 mm grosime. Acest lucru are ca rezultat un vitraj izolant cu 75% mai subtire, cu o greutate de 33% mai mica si depaseste performanta unui vitraj low-e in configuratie tripla.

Odata cu reglementarile din constructii, care devin din ce in ce mai stricte, Guardian Vacuum IG va permite o lume plina de posibilitati pentru alte utilizari care apar in multiple industrii, mai ales in domeniul ferestrelor. in Statele Unite, vitrajele Guardian Vacuum IG sunt deja disponibile, atat pentru constructii noi cat si pentru proiecte de reabilitare.

Guardian Glass va prezenta ultimele sale inovatii, inclusiv o noua solutie de umbrire dinamica, la BAU – Sala C3 / Stand 308 (14-19 ianuarie 2019 – München, Germania). www.guardian-possibilities.com

Vitrajele izolante cu sticla tripla folosite in industria de refrigerare sunt produse din sticla float de 4 mm – distantier de 12 mm, cu 90% argon – sticla low-E de 4 mm (pelicula pe suprafata #3) – distantier de 12 mm, cu 90% argon – sticla low-E de 4 mm (pelicula pe suprafata #5). Valorile R si Ug conform cu NRFC 2010.

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla cu pelicula si produse fabricate din sticla. in cele 25 de fabrici de sticla float din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si re-zidentiale) si aplicatii din domeniul arhitectural interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil – See what’s possible®. Vizitati www.guardianglass.com

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globala cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are in jur de 18.000 de angajati si deserveste facilitati din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Companiile Guardian fabrica produse de sticla cu un nivel ridicat de performanta, cu pelicula si fabricate pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, din domeniul transporturilor si tehnic si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor si camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este sa creeze valoare pentru clientii sai si societate, prin inovare continua si prin folosirea de cat mai putine resurse cu putinta, cu utilizarea unor resurse putine. Guardian este o companie detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc.

Guardian Vacuum IG™creeaza o experienta optima de cumparaturi la un supermarket din Statele Unite ale Americii. Fotografii ©Guardian Glass, LLC, GRDPR163.