Voluntariatul si implicarea in comunitate – premiate  de DPD Romania si KULT Fest

Voluntariatul si implicarea in comunitate – premiate de DPD Romania si KULT Fest

Tinerii care aleg sa devina voluntari, sa se implice in actiuni sau activitati din cele mai diverse reprezinta o resursa inegalabila in dezvoltarea unei comunitati. Voluntariatul este un generator de experiente unice, care ii aduc tanarului implicat o serie de competente necesare in dezvoltarea personala si profesionala.  A fi voluntar inseamna responsabilitate, seriozitate, implicare, creativitate in a gasi solutii, dorinta de a imbunatati sau de a rezolva provocari.

Romanul este orasul in care spritul de voluntar este foarte puternic si activ. Exista cateva zeci de Asociatii care implica adolescentii in proiecte din cele mai frumoase. Fie ca vorbim despre restaurarea unor obiective istorice, dezvoltare prin teatru, proiecte dedicate copiilor orfani, batranilor, proiecte de dezvoltare urbana sau organizare de evenimente culturale si artistice, tinerii isi aduc aportul in toate departamentele implicate: fundraising, promovare, logistica etc.

DPD Romania premiaza, alaturi de KULT Fest, 100 de tineri care sunt implicati in dezvoltarea comunitatii. 100 de tineri care merita sa se bucure in cele 3 zile de festival, de peste 20 de ateliere pregatite de organizatori, dar si de muzica buna.  Cei 100 de tineri vor beneficia de ateliere de dezvoltare prin desen si prin muzica, ateliere de constientizare a potentialului pe care il au, ateliere despre autenticitate si creativitate, dar si cursuri de Tham The, Tae BO sau sculptura si pictura. Seara, sunt invitati la concertele artistilor pe care i-au cerut in diverse ocazii si pe care organizatorii KULT Fest au reusit sa ii aduca la cea de-a 4 a editie a festivalului.

“DPD si-a demonstrat rolul de sustinator al voluntariatului si in alte colaborari si actiuni, cum ar fi proiectele cu Fundatia Casiopeea sau Fundatia Principesa Margareta.  Acum am decis sa premiem implicarea adolescentilor, “livrandu-le” bucuria de a fi 3 zile intr-un festival cu importante componente: educatie, divertisment si prietenie,”a declarat Karla Codrea – CEO DPD Romania. Cei 100 de tineri sunt dintre voluntarii asociatiilor GONG, Musatinii, Murialdo, UN Youth, P2P.

DPD Romania, parte a DPD Group – a doua cea cea mai mare retea internationala de curierat rapid, care livreaza in peste 190 de tari, este situata in top 3 companii de curierat din Romania, avand peste 1.200 de angajati (inclusiv francize), 47 depozite si peste 9 milioane de colete livrate anual.

Una dintre principalele facilitatile oferite clientilor de catre DPD Romania este plata cu cardul la livrare.

Kult Fest, editia a IV a, este festivalul tuturor generatiilor.

Data: 9-10-11 August, Stadion Moldova Roman

Organizator – Kult Hub & Friends

Producator: Marami Events