Ziua ADN la Muzeul Antipa

Ziua ADN la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” marcheaza joi, 25 aprilie 2019 Ziua Internationala a ADN printr-o serie de vizite ghidate destinate publicului larg. Astfel, incepand cu orele 10.00, 12.00 si 14.00 pasionatii de stiinta vor avea prilejul sa observe aspecte din activitatea de cercetare desfasurata in Laboratorul de Biologie Moleculara al Muzeului.

Specialisti ai Muzeului le vor vorbi vizitatorilor despre cum sunt utilizate tehnicile de biologie moleculara in conservarea unor specii periclitate, studiul unor specii invazive precum si despre tehnica DNA-barcoding (coduri de bare ADN) si modul in care este folosita in ecologie.

Studiul geneticii este important atat pentru cunoasterea detaliata a lumii vii cat si pentru aplicarea rezultatelor acestor studii in multe aspecte ale vietii, de la medicina la ecologie si protectia mediului. Cercetarile desfasurate la Muzeu in cadrul Laboratorului de Biologie Moleculara aduc un plus de cunoastere in probleme de interes global, cum ar fi conservarea biodiversitatii la nivel genetic. Majoritatea oamenilor stie ca este nevoie sa conservam speciile aflate in pericol, dar stiati ca pentru a face acest lucru trebuie sa protejam in special acele populatii ale speciei care poseda cea mai mare diversitate genetica? Identificarea acestor populatii cu valoare deosebita pentru conservare se realizeaza prin studii de genetica a populatiilor care se pot desfasura in astfel de laboratoare.

Participarea la cele 3 vizite ghidate se poate face prin inscriere pe adresa de e-mail info@antipa.ro sau completand formularul: https://antipa.ro/rezervari/, in limita a 20 locuri/grupa.

Va asteptam cu drag!

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.