9 idei de afaceri cu bani putini

9 idei de afaceri cu bani putini

Un viitor antreprenor aspira la o idee de afaceri care necesita investitii cat mai mici, dar care este capabila sa genereze venituri mari. E o conceptie gresita ca pentru a obtine profit  trebuie sa  investesti multi bani in forta de munca, echipamente, etc. Poti sa ai o afacere profitabila, fara investitii prealabile mari.

Iata cateva idei de afaceri care necesita un capital redus

  1. Serviciu de traduceri

Persoanele multilingve (care vorbesc mai multe limbi) sunt la mare cautare. Daca vrei sa iti monetizezi calitatile lingvistice, ia in considerare sa iti deschizi o afacere  ca traducator. La inceput, iti poti cauta clienti pe site-urile de joburi (ejobs, bestjobs, etc.) pentru a-ti construi un portofoliu.

Pe masura ce volumul de munca creste, poti angaja alti traducatori. De asemenea, este o idee buna sa iti promovezi afacerea pe site-urile de social media, deoarece vei ajunge la un public mai larg.

  1. Catering la domiciliu

Ai un talent pentru gatit si vezi gatitul ca pe un lucru creativ? Poti obtine un venit decent prin deschiderea unei afaceri de catering la domiciliu. Daca incepi cu evenimente mai mici, pe care le poti gestiona singur/a, nu ai nevoie de o investitie initiala mare. Iti poti procura alimentele necesare din piata/supermarketul din vecinatate iar ca prim pas pentru promovarea afacerii, poti sa iti creezi un website.

  1. Crearea de continut

Aproape fiecare companie cu prezenta pe internet are nevoie de ajutor pentru crearea de continut pentru paginile de produse, bloguri etc. Daca esti capabil sa scrii propozitiile corect din punct de vedere gramatical, la care mai adaugi si un pic de creativitate, atunci o firma de copywriting ar putea fi cea mai buna alegere pentru tine. Exista o multime de moduri prin care poti face o impresie buna in fata clientilor, cum ar fi oferind optimizarea cuvintelor cheie sau grafica personalizata ca parte a serviciilor tale.

  1. Productie video

Nevoia ca oamenii sa poata inregistra, edita, taia si publica videoclipuri a crescut considerabil in ultimii ani. Prin urmare, infiintarea unei companii de productie video s-ar putea dovedi a fi o idee de afaceri profitabila pentru tine.

Investitia initiala in aceasta afacere consta intr-un un set de iluminat de baza, cateva microfoane wireless, una sau doua camere (si lentile) si un software de editare precum Adobe Premiere sau Final Cut Pro. Poti cumpara si echipamente second hand pentru a reduce costurile de pornire.

Te poti oferi sa produci continut video pentru canalele de YouTube ale companiilor, sa gestionezi videoclipurile de absolvire, filmarile de nunti sau multe altele.

Desi nu exista nicio restrictie cu privire la tipurile de proiecte pe care le poti face, este indicat sa te specializezi pe o nisa. Astfel, vei iesi in evidenta.

  1. Design grafic

Fiecare companie are nevoie de un logo pentru a-si promova afacerea si pentru a atrage clientii. Pentru a deveni un designer grafic ai nevoie de un computer, o aplicatie de design (Adobe Illustrator sau Canva) si un portofoliu extins de lucrari.

Poti alege sa oferi o gama larga de servicii de design grafic sau poti oferi servicii de nisa, cum ar fi: reclame, brosuri, grafica pentru tricouri, flyere, imagini cu eroi, infografice, grafica Instagram.

  1. Consultant de social media

Companiile au nevoie continua de consultanta pentru a-si gestiona conturile si blogurile Facebook si Twitter. De ce sa nu profiti de asta si sa iti creezi o mica afacere si sa profiti de cererea mare? In calitate de consultant social media, poti ajuta afacerile mici si mari sa determine cele mai bune tactici, postand continut pentru publicul tinta.

  1. Servicii de croitorie

Retusarea hainelor este un serviciu foarte cautat. Indiferent ca au nevoie sa isi schimbe un fermoar, sa isi scurtezi o rochie/fusta sau sa isi stramteze niste pantaloni, oamenii vor apela mereu la serviciile unui  croitor.

Daca te pricepi in ale croitoriei, de ce sa nu pornesti o mica afacere si sa acoperi aceasta nevoie? Incepe prin a oferi servicii simple, precum cele mentionate mai sus, si extinde-ti repertoriul la confectii si design vestimentar pe masura ce iti construiesti o baza solida de clienti.

  1. Depanator electronice

Tehnologia este o componenta inevitabila a zilelor noastre. Acum este o necesitate si nu un lux. A invata cum sa repari dispozitive electronice, precum laptopuri si computere, este o investitie buna. Ia-ti diploma necesara si porneste o afecere de depanator.

  1. Babysitter

Serviciile de babysitting sunt foarte cautate, mai ales in orasele mari. Atunci cand parintii sunt foarte ocupati si nu au cu cine sa isi lase copilul pentru cateva ore, apeleaza la serviciile unei/unui babysitter. Daca si tie iti plac copiii si vrei sa faci o afacere din asta, poti porni un mic business de babysitting. Ca prim pas, investeste intr-un site de prezentare si promoveaza-te pe site-urile de anunturi publicitare.