Proiectul Go Yoga 55+ a ajutat 320 de persoane cu varsta cuprinsa intre 55 si 76 de ani sa devina mai activi si sa isi insuseasca un stil de viata sanatos

Proiectul Go Yoga 55+ a ajutat 320 de persoane cu varsta cuprinsa intre 55 si 76 de ani sa devina mai activi si sa isi insuseasca un stil de viata sanatos

Proiectul Go Yoga 55+ a ajutat 320 de persoane cu varsta cuprinsa intre 55 si 76 de ani sa devina mai activi si sa isi insuseasca un stil de viata sanatos, imbunatatind calitatea vietii acestora si crescand speranta de viata.

In perioada iunie – noiembrie 2021, Asociatia Rasaritul de Argint a demarat proiectul Go Yoga 55+.

Timp de 6 luni, 320 de seniori cu varste cuprinse intre 55 si 76 de ani au folosit mediul online pentru a face yoga impreuna. Exercitii blande, dedicate, momente de meditatie si respiratie adecvata, terapii de bine prin ras si dans, workshopuri de dezvoltare personala, toate au facut parte din programul Go Yoga 55+, program dedicat varstei a treia.

Prin exercitiile facute, seniorii si-au castigat mobilitatea, flexibilitatea, au dobandit un somn mai bun, ameliorarea afectiunilor tiroidale si de digestie si peste 90% dintre participanti au afirmat ca programul de yoga i-a stimulat sa fie mai activi in rutina zilnica.

Din dorinta de a promova o viata activa si sanatoasa pentru a creste speranta de viata, asociatia Rasaritul de Argint a reusit la nici un an de la infiintare sa conceapa un program de preventie indragit de seniori, construind o cumunitate sigura, prietenoasa si activa pentru cei cu varsta de peste 55 de ani. Inregistrarile sedintelor au fost vizionate, insumand 25.000 de minute si se estimeaza dublarea acestora dupa terminarea programului.

Mai mult, inregistrarile sedintelor au fost donate catre 10 camine de batrani din Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu si Bucuresti si ele pot fi oferite in continuare oricarui camin din tara, la cerere, contactand Asociatia Rasaritul de Argint.

Marcela T., 60 de ani, participant la program: „Prin yoga mi-am cultivat o stare de liniste si pace. Sunt mult mai atenta la mine, la ce simt, la postura, la respiratie, la ganduri. Am o stare de vitalitate si energie pe tot parcursul zilei. Am capatat o mobilitate si flexibilitate mult mai mare si, nu in ultimul rand, mi-am imbunatatit somnul si am ameliorat simptomele menopauzei.”

„Este important sa avem programe de preventie, care nu sunt nici pe departe atat de costisitoare ca ingrijirea anuala a varstnicilor care nu-si mai pot purta singuri de grija. Exercitiile fizice au un puternic impact asupra sanatatii organismului, iar asanele de yoga sunt minunate pentru detensionarea durerilor articulare si ajuta la imbunatatirea functiilor organismului, fara a fi nevoie de vreun mare efort fizic. Sunt perfecte pentru seniori si lucram deja la o scalare a programului pentru anii urmatori.”, ne spune Odile Turcu, vicepresedinte Asociatia Rasaritul de Argint.

Proiectul Go Yoga 55+ este posibil prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultura. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative si grupurilor informale/ de initiativa.

Informatii suplimentare:

Odile Turcu, coordonator program Go Yoga 55 Plus, Asociatia Rasaritul de Argint

E-mail: acasa@rasarituldeargint.ro

Web: www.rasarituldeargint.ro

Tel: 0723.832.717