Avantajele unui team building pentru compania ta

Avantajele unui team building pentru compania ta

Team-buildingul este adesea trecut cu vederea, dar este esential pentru o afacere de succes. Poti organiza un program de team-buiding pentru a sarbatori succesele sau pentru a construi si a consolida echipa. Compania nu are decat de castigat din aceasta experienta. Sarcinile devin mai usoare si obstacolele sunt depasite mai rapid, atunci cand toti angajatii inteleg ca lucreaza impreuna, pentru un scop comun.

Teambuilding-ul permite angajatilor sa se intoarca la birou plini de energie si cu un nou set de abilitati.

Avantajele teambuilding-ului:

  • Imbunatatirea productivitatii

Adesea, scopul principal al activitatilor de team building este de a imbunatati productivitatea. Cu cat angajatii invata sa lucreze impreuna mai eficient, cu atat ei vor fi capabili sa isi desfasoare activitatile zilnice mai rapid si mai eficient. Veti petrece mai putin timp corectand erorile, taskurile putand fi impartite in functie de abilitatile fiecaruia, reducand munca repetitiva. Team-building-ul da posibilitatea angajatilor sa identifice modalitati de imbunatatire a proceselor, a procedurilor si a politicilor care au inhibat pana atunci productivitatea.

  • Cresterea motivatiei

Activitatile de team building pot creste motivatia angajatilor:

  1. Atunci cand angajatii au succes in activitatile de teambuilding, devin mai increzatori, crescandu-le, astfel, motivatia.
  2. Angajamentul fata de activitatile de teambuilding demonstreaza ca firma este dispusa sa investeasca in succesul lor.
  3. Angajatii sunt de obicei mai motivati atunci cand obtin increderea colegilor de munca si sunt mai increzatori ca munca lor in echipa va fi recunoscuta si apreciata.
  • Cresterea creativitatii

Activitatile de team building scot angajatii din mediul lor obisnuit si le ofera posibilitatea de a rezolva o sarcina iesita din comun. Acest mediu ofera de multe ori angajatilor posibilitatea sa fie mai creativi si sa isi foloseasca imaginatia pentru a indeplini sarcinile stabilite.

Astfel, angajatii primesc un mesaj clar: creativitatea este binevenita la locul de munca. Aceste aptitudini creative, de rezolvare a problemelor, se transfera si la locul de munca, iar compania are de castigat.

  • Imbunatatirea comunicarii

Team buildingul poate imbunatati in mod semnificativ comunicarea intre angajatii companiei. O activitate de team building corect proiectata si livrata va imbunatati modul in care angajatii interactioneaza in compania ta. Abilitatile si tehnicile sunt antrenate si imbunatatite prin programe de team building specifice. Comunicarea, in toate formele sale, de la e-mail pana la intalnirile fata in fata, este exersata si analizata pentru a fi cat mai eficace. Dupa ce fiecare angajat intelege nevoile altora, comunicarea dintre ei se imbunatateste imediat.

  • Cresterea angajamentului

Angajamentul fata de companie si fata de obiectivele ei poate, de asemenea, sa fie imbunatatit cu ajutorul team buildingului. Cand toata lumea participa la un program de team building, inchegarea are loc si angajamentul fata de companie creste.

In functie de buget, puteti alege un program de team-building de o zi sau unul de 2-3 zile.

Daca firma isi are sediul in Bucuresti, o locatie ideala pentru un team building de o zi este Mogosoaia. Pe lac poti practica sporturi nautice, poti vizita castelul Mogosoaia, te poti plimba in padurea Mogosoaia sau poti organiza un picnic la iarba verde.

Daca doresti sa organizezi un team building inedit, de 2-3 zile, iti recomandam sa introduci o componenta activa in programul tau: rafting, parapanta si moto-parapanta, canyoning, yachting, scufundari, caiac-canoe, alpinism-catarare, rapel/tiroliana sau off-road. Locatiile pentru un astfel de team building sunt nenumarate :  judetul Buzau, judetul Jiu, la mare, valea Prahovei si chiar si in sau pe langa Bucuresti.

Cu siguranta va fi un team building de neuitat!