Cancelarul Germaniei, Dr. Angela Merkel si Prim-Ministrul Suediei Stefan Lofven, prezente notabile la standul LAPP de la Hannover Messe

Cancelarul Germaniei, Dr. Angela Merkel si Prim-Ministrul Suediei Stefan Lofven, prezente notabile la standul LAPP de la Hannover Messe

Cancelarul german Angela Merkel si premierul suedez Stefan Lofven au vizitat standul LAPP din sala 11 la expozitia tehnologica de la Hanovra, Hannover Messe 2019, organizata la inceputul lunii aprilie 2019. Acolo, vizitatorii de renume au fost impresionati de cele mai noi solutii digitale ale companiei din Stuttgart.

Andreas Lapp, CEO al LAPP Holding AG, cu sediul in Stuttgart, Germania, a profitat de ocazia de a-si prezenta compania in rândul clientilor: „Ne bucuram sa spunem ca am ajuns la statutul de lider de piata mondiala in domeniul tehnologiei de cabluri si conexiuni. Ne laudam cu 44 de sedii internationale de companie si cu un numar de 4.245 de angajati. „LAPP este de asemenea un business foarte reusit in Scandinavia. In Suedia, avem peste 100 de angajati.”

Demonstratie digitala: tambur de cablu smart

Digitalizarea si industria 4.0, rezumate la LAPP sub termenul „Comunicarea datelor industriale”, sunt subiecte foarte importante pentru companie, potrivit CEO-ului.

Ca un exemplu al modului in care digitalizarea automatizeaza si accelereaza procesele, el a prezentat un prototip al tamburului inteligent de cabluri, pe care LAPP il dezvolta impreuna cu Schildknecht.

„Cu ajutorul unui senzor electronic cu transmisie radio, inventarul curent de cabluri este determinat si transmis intr-un sistem de date tip cloud.

Aceasta deschide o gama larga de aplicatii, de exemplu, poate simplifica in mod semnificativ depozitarea.

Odata ce un nivel minim de stocare predefinit a fost atins pe tamburul de cablu, sistemul declanseaza automat o comanda repetata. O alta posibilitate este protectia impotriva furtului: tamburul de cablu poate fi de asemenea echipat cu un modul GPS – daca o miscare este inregistrata intr-un moment in care nu se lucreaza, acest lucru ar putea declansa automat o alarma de furt. Pot fi concepute si noi modele de business: LAPP ar putea pune tamburii de cablu la dispozitia clientilor sai, imbunatatind forma platilor pe utilizare, consumului si facturarii, conform valorilor determinate prin tehnologia Smart Cable Drum, asigurând in acelasi timp livrarea ulterioara.” In acest fel, oferim clientilor nostri o valoare adaugata reala prin digitalizare”, subliniaza Andreas Lapp.

Despre LAPP:

Cu sediul in Stuttgart, Germania, LAPP este un furnizor de top de solutii integrate si produse de marca in domeniul tehnologiei de cablu si de conectare. Portofoliul companiei include cabluri standard si foarte flexibile, conectori industriali si sisteme de intrare prin cablu, solutii personalizate de sistem, tehnologie de automatizare si solutii de robotica pentru fabrica inteligenta a viitorului, precum si accesorii tehnice. Piata principala a LAPP este in sectorul masinilor industriale si al ingineriei plantelor. Alte piete-cheie sunt in industria alimentara, precum si in sectorul energiei si al mobilitatii.

LAPP a ramas o companie de familie inca de la infiintarea sa in 1959. In anul fiscal 2017/18, compania a generat venituri de 1,153 milioane de euro. LAPP are in prezent aproximativ 4.245 de angajati in intreaga lume, 18 site-uri de productie si aproximativ 44 de sedii in intreaga lume. De asemenea, lucreaza in colaborare cu aproximativ 100 de distribuitori.