Care este secretul unei climatizari interioare de succes?

Care este secretul unei climatizari interioare de succes?

Cheia succesului unei climatizari a spatiului interior dorit consta in alegerea unui aparat de aer conditionat corespunzator nevoilor proprii, dar si care sa bifeze criteriile de eficienta energetica si sa fie potrivit in schema casei. Este esential sa va puneti urmatoarele intrebari inainte de a va grabi sa achizitionati un produs: cate camera compun spatiul destinat climatizarii, cum este izolatia termica a cladirii, asezarea in functie de punctele cardinale, daca sunt ferestre disponibile si cum sunt acestea orientate, plus alti factori.

Specialistii in domeniu atrag atentia ca, pentru acele incaperi unde ferestrele sunt orientate spre  S-V sau sud, sau cu terasa neizolata la etaj, necesitatile de racire pot fi de doua ori mai mari, spre deosebire de camerele cu ferestre amplasate spre N sau NE. Conform standardelor europene si la nivel international, puterea aparatelor de aer conditionat se exprima in KW, din acest motive ele continand in mod obligatoriu etichetari cu puterea mentionata in KW. Pentru a realiza conversia, impartim pur si simplu numarul de unitati BTU/ h ((British Thermal Units/hour) la 3412.

Orice echipament de climatizare este incadrat intr-o clasa energetica. Cel mai bine este sa cautati aparate de aer conditionat care fac parte din clasa energetica A sau A+, deoarece acestea prezinta un consum mai redus cu pana la 40% fata de variantele de clasa C sau D.

Sfaturi practice

Rezistati tentatiei de a face economii si refuzati orice propunere de montaj care presupune sudarea sau inadirea tevilor, deoarece conductele se pot rupe din cauza vibratiilor si presiunii exercitate de freon la unitatile de clasa A, dotate cu agent frigorific de ultima ora, R410A, atingand si pana la 40 de atmosfere. Nici scurtarea traseului in exces nu permite o amplasare favorabila a aparatelor.

Va recomandam ca unitatile de interior de tip split, sa fie montate astfel incat curentii de aer rece sa nu fie directionati spre birou, spre patul unde dormiti sau locul de joaca al copiilor. Un split de perete eficient poate fi o aer conditionat caseta cu Inverter Osaka dispunand de puterea necesara, compatibila cu suprafata destinata climatizarii. Aparatele dotate cu tehnologia de ultima generatie, Inverter, au avantajul ca faciliteaza reducerea consumului de energie, asa incat investitia va fi usor recuperata in scurt timp.

Pentru un randament pe termen lung si o durata de serviciu mare a aparatului ales, va recomandam sa nu optati pentru unitati subdimensionate, supradimensionate sau depasite din punct de vedere tehnologic.