Tipuri de suporturi de perete pentru televizoarele LCD, LED si Plasma

Tipuri de suporturi de perete pentru televizoarele LCD, LED si Plasma

Televizorul a avut intotdeauna rolul de a strange familia in jurul sau, fiind principalul mijloc de relaxare, de informare si educare pentru foarte multe familii. Astazi, datorita avansului tehnologic, ne bucuram de televizoare inteligente, cu diagonala foarte mare, foarte usoare si subtiri, care, pe langa nenumaratele functii, ne ajuta sa economisim si spatiu. Le punem pe perete si gata, arata ca niste tablouri! Iti prezentam mai jos principalele tipuri de suporturi de perete pentru televizoarele LCD, LED si Plasma, care te pot ajuta sa economisesti spatiu si sa aduci stil si eleganta livingului tau.

Patru tipuri de suporturi TV de perete ideale pentru televizorul tau plat

Nu conteaza daca ai un televizor LCD, LED sau cu plasma, marea majoritate a suporturilor TV de perete sunt special concepute pentru a facilita o montare eleganta si practica a tuturor tipurilor de televizoare cu ecran plat. Cu toate acestea, nu toate suporturile sunt la fel. In primul rand, pe langa diferentele dintre caracteristici, mai exista si problema aspectului si integrarea acestuia in estetica camerei.

Astfel, putem imparti suporturile TV de perete in patru categorii principale, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje.

  1. Suportul TV de perete simplu, plat

Acesta este tipul cel mai de baza de suport TV pentru perete, fiind,  in multe situatii, exact ceea ce ai nevoie. Acest tip de suport permite televizorului sa fie amplasat cat mai aproape de perete, fara a ocupa prea mult din spatiul camerei, profitand la maxim de grosimea mica a televizorului. Asigura-te ca exista suficient spatiu pentru a instala cablurile din spatele televizorului.

Pentru a utiliza eficient acest tip de suport de perete, vei avea nevoie de o zona cu dimensiuni generoase ale peretelui, care permite televizorului sa fie plasat in locul corect si la o inaltime buna pentru o pozitie optima de vizionare.

 

  1. Suportul TV de perete TILT (inclinat)

Acest suport este similar cu suportul pentru perete plat, cu diferenta ca permite televizorului sa fie inclinat in sus sau in jos.

Unghiul de inclinare este de obicei in jurul valorii de 15 grade in fiecare directie, dar acest lucru poate varia in functie de model.

 

  1. Suportul TV de perete cu inclinare si rotire (TILT si SWIVEL)

Suporturile TV Tilt si Swivel sunt foarte versatile permitand ecranului o miscare de la stanga la dreapta, dar si inclinare si pivotare. Un suport Tilt si Swivel poate fi montat pe un perete drept sau pe unul inclinat.

 

  1. Suportul TV de perete cu articulatie completa

Acest tip de suport TV pentru perete este tipul cel mai versatil pe care il poti cumpara, permitandu-ti sa misti televizorul in aproape orice pozitie.

Aceste suporturi vor ramane pe pozitie, exact ca in cazul unui suport standard (desi nu destul de aproape de perete, datorita bratului de extensie pliant), permitand rotirea sau inclinarea completa a televizorului.  Anumite modele permit chiar ca televizorul sa fie intors complet, cu susul in jos, ceea ce este, evident, foarte util pentru acele ocazii in care ai nevoie sa te uiti la televizor in timpul altei activitati.