(p) Cat de multe cunosti despre anvelopele runflate?

(p) Cat de multe cunosti despre anvelopele runflate?

Exista situatii in care expertii in domeniul auto, sau producatorii de autoturisme recomanda anvelope runflate, in detrimetrul celor normale.

Tu esti familiar cu trasaturile de baza ale unei anvelope runflate? Daca nu, iata cateva idei care vor face lumina in ceea ce priveste dilema anvelope normale vs. cauciucuri runflate.

Printre principalele beneficii pe care le poate aduce echiparea cu anvelope runflat, trebuie sa mentionam urmatoarele:

  • Datorita design-ului mai rigid, considerat de unii conducatori auto mai “sport”, un cauciucuc runflat ofera conditii de siguranta sporita, fiind mult mai “safe” la rularea cu viteze astronomice.

Marturiile soferilor care si-au montat astfel de pneuri sunt favorabile, amintind de diminuarea impactului negativ in caz de explozie a cauciucului.

  • In plus, acestea detin avantajul ca sunt mult mai rezistente la pietre, la gropi sau alti factori asemanatori.
  • Desi run flat-urile au un pret considerabil mai mare, costurile sunt validate de performantele deosebite, ramanand la latitudinea fiecarui conducator auto daca merita investitia sau nu.
  • O anvelopa runflata poate solutiona cu succes problema legata de kit-ul de reparatii (care nu face fata in situatii de explozie). De exemplu, o anvelopa marca Goodyear, intrata in contact cu o groapa de aproape 40 cm, are sanse sa ramana in regula, fara a prezenta urme de taieturi sau galme, constatandu-se doar indoirea jantei.
  • Nu in ultimul rand, faciliteaza un consum de carburant mai redus, in comparatie cu modelele de anvelope obisnuite (in orice caz, exista un numar redus de modele de cauciucuri runflate, relativ la cele normale avand aceleasi dimensiuni).

In caz ca intentionati sa va schimbati setul de anvelope, puteti vizita oricand catalogul de anvelope vara de la Hilserv pus la dispozitie de companie. Aici veti gasi modele pentru orice dimensiuni aveti nevoie.

Pentru a fi fair play si a va expune toate amanuntele legate de anvelopele runflat, vom aminti si cele mai pregnante dezavantaje ale lor: