Cauti idei de afaceri in 2014? Parcurge articolul de mai jos, speram sa-ti fie de folos!

Cauti idei de afaceri in 2014? Parcurge articolul de mai jos, speram sa-ti fie de folos!

Din ce in ce mai multe persoane isi iau in mana destinul si decid sa isi porneasca propriile afaceri. Asa ca, 2014 este un an bun (s-a inregistrat deja o crestere economica) sa intri si tu in joc si sa iti pui in practica visele printr-o afacere. Inceperea unei afaceri mici necesita o buna planificare, un control strict al banilor si suficient timp investit in dezvoltarea ei. Iata doar 5 idei de afaceri mici care inca MERG excelent:

 1. Consultant in cariera

Ce ar trebui sa stie si sa faca un consultant in cariera? Sa aiba abilitati de comunicare, sa cunoasca foarte bine piata muncii, sa poata sa isi ajute clientii sa descopere care le sunt punctele tari si punctele slabe, care sunt cele mai potrivite directii de dezvoltare profesionala, cum trebuie sa isi scrie un CV si sa cum se prezinte la un interviu, cum sa isi depaseasca timiditatea, etc.

 2. Coach/trainer pe dezvoltare personala

Ce inseamna acest domeniu? Ca poti sa iti utilizezi cunostintele si experienta pentru a-i ajuta pe altii sa se cunoasca mai bine, sa faca fata mai usor stresului, sa isi stabileasca obiectivele si sa isi creeze strategii pentru a le atinge

Poti sa iti promovezi serviciile cu costuri minime, exploatand potentialul oferit de Internet, facandu-ti un site sau un blog pe care sa pui continut relevant pentru potentialii tai clienti. Si pentru aceasta idee de afaceri, cea mai buna modalitate de promovare este prin intermediul clientilor multumiti care te vor recomanda si la alte persoane sau prin site-ul personal.

 3. Servicii de curatenie

Ideal in acest tip de afacere este incheierea de contracte de curatenie pentru alte firme. Cele mai multe afaceri care presteaza servicii de curatenie incep ca afaceri de acasa pentru persoane fizice ca primi clienti. Succesul afacerii depinde de calitatea serviciilor raportata la costuri.

E posibil sa ai nevoie de produse eco de curatare pentru anumiti clienti. Daca la inceput va trebui sa faci tu munca de curatenie, trebuie sa fii indeajuns de organizat cu timpul pentru a te ocupa si de conducerea afacerii. Cu timpul, daca se dovedeste o afacere profitabila in zona, vei putea angaja persoane care sa faca anumite activitati in locul tau.

 4. Contabilitate primara

 Daca esti absolvent de facultate economica, liceu de profil sau doar cu niste cursuri, poti tine contabilitatea primara la firmele mici. Pentru acest lucru nu este nevoie de acreditari iar firmele incep sa externalizeze aceste servicii catre persoane specializate pentru a evita erorile si a fi in legalitate.

Pentru a tine contabilitatea primara trebuie sa fii la curent cu practicile si reglementarile legale in vigoare, si sa pastrezi inregistrari contabile corecte.

 5. Catering pentru petreceri si torturi

Daca aveti o pasiune pentru gatit si deserturi, o bucatarie dotata ca la carte, putin timp liber si prieteni dornici sa va incerce creatiile, deja puteti pune de o mica afacere. Din vorba in vorba, timpul va va aduce clienti numerosi. Evident, conditia este sa aveti produse de calitate, la preturi corecte, livrate la timp si extrem de originale. Nu aveti alta sansa decat sa va impresionati prietenii cu bufete suedeze si deserturi nemaintalnite pana acum. Doar asa puteti face senzatie si vorba se va duce mai departe.