Vrei sa muncesti de acasa, la calculator ? Iata cateva idei!

Vrei sa muncesti de acasa, la calculator ? Iata cateva idei!

Multe dintre ofertele de joburi online pot fi inselatoare, exista totusi si unele avantajoase. Este nevoie doar de un calculator cu o conexiune buna la Internet si de aptitudinile tale. Avantajele obtinerii unui astfel de loc de munca sunt mai mult decat evidente: program mai flexibil, nu trebuie sa te deplasezi si sa pierzi vremea la un job.  Iata o scurta lista cu asemenea jobs:

 1. Specialist SEO

SEO este un acronim pentru englezescul Search Engine Optimization. In limba romana termenul folosit este optimizare pentru motoarele de cautare sau pur si simplu optimizare. Sa presupunem ca detii  un magazin fizic ce vinde tablouri. Si intr-o zi te hotarasti sa-ti faci un site si sa pui tablourile online. Tehnicile de SEO iti vor face site-ul vizibil pe Google pentru ca tu sa ai comenzi. Toate informatiile depre cum sa va specializati in SEO le gasiti cu usurinta pe internet, trebuie sa aveti doar rabdare sa cautati si sa le aplicati. Dezvoltarea unei retele de clienti carora sa le optimizezi site-urile poate fi o foarte buna oportunitate de afaceri, mai ales ca puteti lucra de acasa. Banii? Inca se plateste foarte bine!

 2. Magazin online de… orice iti trece prin cap ca ar fi rentabil

Stiati ca, de exemplu, peste 40% din tabletele care se vand in vest sunt no name sau branduri mai putin cunoscute? Puteti importa din China cantitati mici. Sunt dealeri care vand inclusiv la bucata si puteti sa revindeti cu 100% adaos in Romania. Sau puteti deschide un magazin online de produse artizanale sau de pantofi pictati artistic… sky is the limit!

 3. Meditatator la diverse materii

Acest tip de afacere poate fi pornit ca un venit suplimentar, sau chiar ca un venit de baza daca elevii care necesita meditatie sunt numerosi. O afacere de meditatii este usor de promovat, e nevoie doar de rezultate bune ale elevilor care vor recomanda si altora serviciile de care au beneficiat. Se pot pune afise si distribui pliante in cadrul scolilor, liceelor, campusurilor universitare sau in locuri frecventate de categoria vizata.

 4. Blogger

Iti faci un blog pe WordPress sau Blogspot care trebuie sa aduca cat mai mult trafic. Pentru asta trebuie sa contina informatie de calitate si sa arate bine si promovati alte site-uri. Le faci lor vanzari punand bannere si link-uri catre produsele lor. Cand vinzi ceva sau cand vizitatorul da click sa intre la ei, tu esti platit. Nu recomandam AdSense decat in cazul in care ai facut research si ai vazut ca se plateste bine per click. Daca nu, faci la fel un blog, aduci trafic etc., doar ca pui produse prin afiliere.

 5. Traducator tehnic

Daca esti de formatie tehnica, de exemplu ai terminat Facultatea de Metalurgie si mai stii si o limba straina (de exemplu engleza sau germana), atunci ai toate sansele sa colaborezi de acasa cu o editura. Sunt edituri care se intereseaza de oameni capabili sa traduca manuale tehnice, iar tu poti primi un astfel de proiect, pentru care sa primesti un salariu decent.

 6. Tehnoredactor

Desi pare de neconceput in ziua de azi, inca mai sunt scriitori care isi redacteaza textele de mana, nu la computer. Fireste, aceste persoane au nevoie de cineva care sa le transcrie textele la calculator. Daca ai rapiditate, nu faci greseli de ortografie si intelegi ca trebuie sa te incadrezi intr-un termen-limita, poate sa fie un job relaxant de acasa.

 7. Designer, grafician

 Stii sa lucrezi in Photoshop, Corel…? Stii sa faci tabele, grafice, harti, brosuri, sigle care sa arate profesionist? Cei care stiu sa lucreze cu astfel de programe la calculator si care mai sunt si inventivi, au mari sanse sa castige destul de bine, si chiar de acasa, project-based.