Cea de-a treia editie a Brasov International Film Festival & Market s-a incheiat

Cea de-a treia editie a Brasov International Film Festival & Market s-a incheiat

Cursurile International Film Workshops 2014, organizate de Daria Trifu si predate in limba engleza de Bruno Pischiutta s-au incheiat pe data de 14 septembrie cu ceremonia de absolvire a celor 13 elevi romani si internationali care au participat la a treia editie a programului in Brasov, Romania. In cadrul ceremoniei studentii au primit Certificatele de Participare.

De asemenea, aceasta a fost ultima editie a workshopurilor, dat fiind faptul ca acestea au fost filmate si vor fi distribuite in toata lumea in format DVD, care ar putea fi produs in mai multe limbi, oferind astfel accesul la workshopuri cat mai multor tineri talentati din intreaga lume fara ca acestia sa mai vina pana in Brasov. Workshopurile ofera cunostintele teoretice necesare pentru a incepe o cariera la nivel international in domeniul filmului ca si actori, scenaristi, regizori si producatori si au fost oferite gratuit tinerilor selectati.

Cea de-a treia editie a Brasov International Film Festival &  Market  (www.brasovfilmfestival.com) s-a incheiat de asemenea pe data de 14 cu Gala de decernare a premiilor la Cubix Design Hotel, unul dintre hotelurile de top din Transilvania in fata salii pline, a camerelor video si a personalitatilor internationale din lumea filmului care au sosit din Londra si Bangladesh.

Pentru a vedea filmele premiate, va rugam sa accesati:  www.youtube.com/embed/brq987g7u9E

Dupa prezentarea premiilor, seara a continuat cu ultima ecranizare a festivalului, in afara competitiei, cea a documentarului de success BRASOV: PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD, realizat de Global Film Studio si produs de Brasov Film Center. Acest documentar, care a fost prezentat in cadrul festivalului „Saptamana filmului romanesc” din Havana, Cuba, este unanim recunoscut ca fiind cel mai bun documentar despre orasul Brasov. Ultima seara a festivalului a avut un impact rasunator in randurile publicului prezent la acest eveniment exclusiv.

Succesul inregistrat de cea de-a treia editie a Brasov International Film Festival & Market a fost deja facut public in Londra si Bangladesh. Festivalul va continua anul viitor, in 2015, cu cea de-a patra editie in Brasov.

Urmand traditia de trei ani, organizatorii festivalului au oferit premii speciale urmatoarelor persoane, membri exceptionali ai echipei:

•   Samuel Rufly Quansa – Producator

•   Tina Kadoich – Producator

•   Ana -Maria Cioflec – Scriitoare

•   Angie Antal – Actrita

Pentru mai multe informa?ii despre premiile speciale oferite, va rug?m s? viziona?i videoul:

https://www.youtube.com/embed/809lafI6vf4