Cele mai bune sfaturi pentru viitorii oameni de afaceri

Cele mai bune sfaturi pentru viitorii oameni de afaceri

A porni o afacere nu inseamna sa pornesti la drum de unul singur, fara sa dai atentie sfaturilor pe care le au de oferit cei cu experienta. Determinarea este intr-adevar o calitate, dar incapatanarea, nu. Majoritatea oamenilor de afaceri de succes recunosc ca nu si-ar fi putut realiza obiectivele fara ajutor din partea unui mentor, coleg, sau chiar din partea familiei. Pentru multi, capacitatea de a evalua, de a internaliza si de a actiona conform sfaturilor primite, sunt esentiale pentru succesul in afaceri.

Ce sfaturi iti pot oferi oamenii de afaceri care au avut succes?

  • Dennis Crowley, CEO, Foursquare. Dupa ce a devenit co-fondatorul a doua business-uri, Dennis Crowley inca mai respecta sfatul mamei sale: sa-si urmeze inima. Dupa ce a angajat sute de oameni, Crowley, a acumulat o experienta importanta in construirea unei echipe de incredere. El compara procesul de recrutare cu colectionarea operelor de arta, sustinand ca liderii trebuie sa actioneze la timp si sa angajeze oameni intr-un mod strategic.
  • Rick Alden, founder, Skullcandy. Dupa parerea lui Rick Alden, a veni cu o idee interesanta si productiva nu este o problema pentru o echipa creativa. Provocarea intervine atunci cand trebuie sa refuzi mai multe idei pentru a lansa pe piata un singur produs. Fondatorul mai multor companii de snowboard a folosit ca sursa de inspiratie cartea scrisa de  Guy Kawasaki, „The Art of the Start”.
  • Sheila Johnson, fondator si CEO, Salamander Hotels & Resorts. Shiela Johnson stie multe despre munca in echipa, deoarece este proprietar si partener in cadrul a trei francize din domeniul sporturilor, Washington, D.C.’s Capitals si Wizards and Mystics, si, de asemenea, a construit Salamander, un manager de hoteluri de lux. Sheila este de parere ca echipa este cea mai valoroasa investitie.
  • Melinda Emerson, fondator si CEO, Quintessence Group. Exista nenumarate riscuri asociate cu a fi un proprietar de afaceri mici, si una dintre cele mai mari este personalul angajat. Melinda Emerson este de parere ca nimeni nu va tine mai mult ca tine la afacerea pe care tu ai construit-o, asa ca aceasta are nevoie sa fie protejata. Ea datoreaza acest mod de gandire unui mentor, Wanda Alexander, care a avertizat-o ca oamenii renunta cu usurinta in momentele de criza.
  • Jim Murren, chairman and CEO, MGM Resorts International. In industria casinourilor, in care norocul se schimba literalmente peste noapte, a reflecta asupra trecutului nu duce la nimic bun, in afara de furnizarea unui context pentru deciziile viitoare. Fondator MGM Resorts International, Kirk Kerkorian, a initiat tipul de mentalitate „priveste doar inainte”, iar Jim Murren, care a supervizat dezvoltarea recenta a City Center din Las Vegas, ii poarta mai departe torta. El vrea ca cei de la compania sa aiba capacitatea de a privi pe termen lung.