Compania ta are peste 50 de angajati? Afla cum poti folosi fondul de handicap, prevazut de legea 448!

Compania ta are peste 50 de angajati? Afla cum poti folosi fondul de handicap, prevazut de legea 448!

Toate firmele cu peste 50 de angajati pot folosi fondul de handicap pentru a achizitiona produse si, in acelasi timp, pot sustine persoanele cu handicap.

Obligatiilor firmelor conform Legii 448/2006.

Legea nr. 448 reglementeaza drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap de la noi din tara.

 (2)Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

(3)Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute la alin. (2), pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:

a)sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;

b)sa achizitioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat, in conditiile prevazute la lit. a).

(4)Fac exceptie de la prevederile alin. (2) institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.

(41)Fac exceptie de la prevederile alin. (3) lit. b) unitatile protejate infiintate in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap care pot desfasura si activitati de vanzari / intermedieri, cu conditia ca minimum 75% din profitul obtinut sa fie destinat programelor de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap din organizatiile respective. Aceste unitati au obligatia prezentarii unui raport financiar la fiecare inceput de an, din care sa rezulte cum au fost utilizate fondurile obtinute prin activitatea comerciala.

 

Aici intervenim noi cu o Unitatea Protejata Autorizata prin care puteti achizitiona atat produse, cat si servicii!

Din magazinul online de birotica, papetarie si cartuse/tonere si stampile, Total-office.ro, poti achizitiona produsele de care ai nevoie pentru afacerea ta, sustinand, in acelasi timp, persoanele cu handicap.

Astfel, la sfarsitul lunii, poti calcula si folosi fondul de handicap pentru achizitionarea de produse de birotica, papetarie si cartuse/tonere si stampile, pentru firma ta, de pe Total-office.ro.

Formula de calcul a fondului de handicap:

4% x numarul de angajati x ½ x salariul minim brut pe economie.

Cum functioneaza din punct de vedere contabil?

La sfarsitul lunii de calcul salarial, se calculeaza si fondul de handicap care se declara pe declaratia 100. Cand se colaboreaza cu o Unitate Protejata, fondul de handicap se declara si se justifica prin contractul cu Unitatea Protejata care primeste fondul respectiv.

Despre Total-Office.ro

Sub motto-ul “Your complete office solution”, Total Office & Stamp urmareste sa devina cel mai important distribuitor de produse de birotica, papetarie si cartuse/tonere si stampile din Romania.

In magazinul nostru online, www.total-office.ro, gasesti o gama variata de produse de birotica si papetarie: articole si accesorii pentru birou, instrumente de scris, hartie si articole din hartie,  cartuse/tonere, stampile, sisteme de afisare si prezentare, tehnica de birou si accesorii, articole pentru scoala, produse de protocol, mobilier si accesorii pentru birou, produse IT.

De asemenea, Total Office & Stamp este producator de stampile gama Colop si Eos.

Gamele de produse pe care le comercializam sunt in conformitate cu standardele europene si sunt reprezentate de articole la cel mai bun raport calitate – pret.

Intra pe site-ul nostru si cere mai multe detalii despre modalitatea de a cumpara produse pentru firma ta prin fondul de handicap.

S.C. TOTAL OFFICE & STAMP S.R.L.

Website: total-office.ro/

Facebook:facebook.com/pages/Total-Office-Stamp/295288583984794

E-mail: office@total-office.ro