Cum sa ajungi o persoana de succes cand esti tanar

Cum sa ajungi o persoana de succes cand esti tanar

Cand esti tanar, slujba pe care o ai poate parea intimidanta si te poti simti descurajat, datorita lipsei de experienta. Te vei afla constant in umbra mediocritatii si iti vei reprosa constant faptul ca nu iti testezi limitele, ca nu profiti de toate oportunitatile sau ca nu iti creezi singur aceste oportunitati. A avea succes inseamna a fi sigur pe tine insuti si a inspira pe cei din jurul tau, inseamna sa fii cretiv, intreprinzator si conectat la realitate.

Cateva sfaturi pentru a ajunge o persoana de succes cand esti tanar

  • Fii autodidact. Una din cele mai eficiente modalitati pentru a combate mediocritatea, in orice aspect al vietii tale, este sa-ti rezervi timp pentru a te documenta si a te educa in privinta lucrurilor care au importanta pentru tine. Incurajeaza obiceiul cititului. Te poate ajuta sa te relaxezi si sa ai un somn mai bun.   
  • Tine un jurnal. Reflectia zilnica aspura lucrurilor noi pe care le-ai invatat este o parte foarte importanta a procesului de asimilare si insusire a cunostintelor. Trebuie sa fii in permanenta constient de modul in care experientele tale zilnice iti afecteaza drumul spre succes. Fie ca te simti inspirat sau frustrat de lucrurile care ti se intampla, noteaza-ti gandurile intr-un jurnal. Astfel iti vei putea organiza mai bine actiunile.
  • Economiseste profiturile. Oamenii de succes isi organizaeza intotdeauna resursele de care dispun, mai ales cand e vorba de bani, si le folosesc in mod inteligent. Economisirea profiturilor iti poate oferi libertatea de a spune „da” sau „nu”, atat la nivel profesional, cat si in viata personala. Vrei sa iti deschizi propria afacere? Vrei sa mergi in vacanta? Vrei sa ajuti o persoana aflata in dificultate? Economiile te pot ajuta.
  • De la idei la fapte. Este esential sa pui in discutie ideile pe care le ai, dar la fel de importanta este si aplicarea lor. Oamenii care viseaza prea mult raman in acelasi loc, daca visurile lor nu sunt puse in pracica. Asa ca fii orientat pe actiune si incearca sa realizezi cat mai mult din ce ti-ai propus.  Inconjoara-te de oameni destepti, inspirati si care te pot ajuta sa gasestii solutii practice.
  • Ia o pauza de la mediile de socializare. Un mediu de socializare poate genera o tendinta nesanatoasa de a te compara cu alti oameni, bazata pe invidie sau conversatii superficiale si inutile. Daca vrei sa ai succes, renunta la a te compara cu alti oameni, pentru ca tu singur iti vei crea drumul in cariera. Limiteaza accesul zilnic la mediile de socializare, si acceseaza-le doar pentru a-ti verifica mesajele sau pentru a felicita un prieten cu ocazia zilei de nastere.