Cum sa te descurci mai bine in situatiile dificile?

Cum sa te descurci mai bine in situatiile dificile?

Rezistenta la schimbare este parte din natura umana, mai ales cand vine vorba de provocari sau schimbari bruste. Dar procesul schimbarii este unul inevitabil, asa ca este important sa inveti cum sa faci fata schimbarilor si cum sa treci prin situatiile dificile cu capul sus. Rezistenta la stres este, de asemenea, importanta si implica abilitatea de a-ti controla comportamentul, gandurile si actiunile.

Cateva sfaturi pentru a face fata cu succes situatiilor dificile

  • Motiveaza-te singur. Indiferent de slujba pe care o ai, motivatia este intotdeauna importanta. Si nu trebuie intotdeauna sa astepti sa fii impins de la spate; iti poti crea singur o seria de factori care sa te motiveze. Raspunsul la intrebarea „de ce?” te ajuta sa definesti un obiectiv clar, pentru ca eforturile tale sa aiba un sens. Motivatia personala este un ingredient important al drumului spre succes.
  • Controleaza-ti emotiile. Rezolvarea unei situatii dificile presupune de multe ori sa inveti din dezamagiri si esecuri, sa-ti amintesti de experientelor anterioare, si nu in ultimul rand sa acorzi atentie emotiilor pe care le simti. Starile emotionale joaca un rol important in luarea deciziilor si pot hotara, in multe cazuri, rezultatul unei actiuni.
  • Fii optimist. Oamenii de succees vad intotdeauna partea buna a lucrurilor. Si asta nu pentru ca sunt cu capul in nori, ci pentru ca orice problema are si o solutie. Orice situatie, buna sau rea, este temporara, iar capacitatea de a invata din experienta este, de multe ori mai importanta decat rezultatul final.
  • Fii pregatit. Pentru a face fata cu bine unei situatii dificile este important sa fii intotdeauna pregatit. Succesul este de partea celor dispusi sa depuna un efort sustinut pentru rezolvarea unei probleme si nu a celor ce se lasa coplesiti de o atitudine negativa. Chiar si atunci cand lucrurile merg bine, este recomadat sa-ti faci planuri pentru zile negre.
  • Construiesteti relatii de durata. Nu poti intotdeauna sa rezolvi o situatie dificila de unul singur si de aceea este bine sa ai de partea ta cativa oameni de incredere, dispusi oricand sa te ajute la nevoie. Construirea relatiilor este importanta in orice aspect al vietii tale, atat pe plan profesional, cat si personal.
  • Incearca o noua aborare. Aunci cand te confrunti cu o situatie dificila de mai multe ori la rand, este bine ca de fiecare data sa incerci o noua abordare. Daca vei folosi in repetate randuri aceleasi metode, risti sa intri intr-un cerc vicios al esecurilor.