Festivaluri de muzica Bucuresti 2015

Festivaluri de muzica Bucuresti 2015

 

Festivalul international „George Enescu” 2015 este cel mai mare eveniment cultural de talie internationala organizat in Romania, si va avea loc anul acesta in perioada 30 august – 20 septembrie. In cadrul acestei editii vor concerta 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani, si va fi sustinut la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti. Asa cum arata si numele, acest festival este dedicat creatiei celui mai mare compozitor roman, Geoage Enescu.  Vor participa la editia din 2015 artisti renumiti cum ar fi: Arcadi Volodos, Anne-Sophie Mutter, Fazil Say sau Murray Perahia, iar pentru prima data in Romania va fi prezentata opera „Wozzeck” de Alban Berg, in interpretarea Corului si Filarmonicii „George Enescu” dirijata de Leon Hussain.

Festivalul National „Gica Petrescu” 2015. Festivalul „In memoriam Gica Petrescu” este un eveniment cultural ce are ca scop celebrarea operei aristice a marelui interpret de romante si muzica de petrecere, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea Maestrului. Evenimentul va avea loc in perioada 4 – 6 mai 2015, si isi propune sa atraga cat mai multe categorii de public, mai ales pe cei tineri, care in contextul cultural actual au nevoie sa afle mai multe despre valoarea activitatii culturale si artistice ale Marelui Maestru al muzicii romanesti, care a fost Gica Petrescu.

 

 

In perioada 13-14 iunie va avea loc, in Bucuresti,  festivalul „Metalhead Meeting” 2015 , aflat la ea de-a patra editie, unde vor participa peste 30 de trupe, primul nume confirmat si in acelasi timp cap de afis, fiind trupa irlandeza de celtic black metal, Primordial. Pentru acest eveniment, organizatorii au pregatit fanilor abonamnte si pachete promotionale de participare la festival.