Samsung retrage de pe piata Galaxy Note 7

Samsung retrage de pe piata Galaxy Note 7

Samsung a hotarat sa retraga si sa opreasca vanzarile smartphone-ului Galaxy Note 7. Decizia vine in urma unor incidente din SUA si Coreea de Sud, in care telefoanele “explodau” in timpul incarcarii, dar si dupa ce incarcarea era finalizata. Compania sud-coreeana a declarat ca cei care au cumparat deja telefonul vor avea posibilitatea sa-l schimbe cu unul nou. Aceasta este o decizie extraordinara pentru un gigant din domeniul tehnologiei, avand in vedere ca se bazeaza pe raportarea a doar cateva incidente, fiind vorba doar de 35 de cazuri la nivel mondial.

Problemele celui mai nou produs Samsung ar putea afecta puternic compania, mai ales ca retragerea a coincis cu lansarea noului iPhone.

Fiind foarte dificil de stabilit care telefoane au fost afectate, din cele doua milioane si jumatate vandute pana acum, procesul pentru inlocuirea produselor va dura aproximativ doua saptamani.

Potrivit companiei Samsung, modelul Galaxy Note 7 a fost lansat in 10 tari, pana in prezent, bateriile fiind fabricate de companii diferite.

Pentru a evita eventualele incidente, compania a decis stoparea vanzarilor, cat timp are loc inspectarea furnizorilor.

Smartphone-ul Galaxy Note 7 a fost lansat pe 19 august si a fost in general bine primit de catre critici si consumatori. Modelul  Galaxy Note 7 este cel mai recent din seria smartphone-urilor cu ecran foarte mare. Galaxy Note 7 vine si cu inovatie: un scaner pentru iris, care permite utilizatorilor sa deblocheze telefonul prin detectarea pattern-urilor din ochi.

In luna iulie, Samsung a depasit asteptarile, avand castiguri record in ultimul trimestru, cu vanzari de smartphone-uri foarte mari. Acest lucru a ajutat firma sa inregistreze cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii doi ani.