Guardian Glass a furnizat sticla pentru Punta de Mar, o unitate de cazare plutitoare, unica, din Spania

Guardian Glass a furnizat sticla pentru Punta de Mar, o unitate de cazare plutitoare, unica, din Spania

Bertrange, Luxemburg, 12 februarie 2019 – Studioul de arhitectura Mano de Santo si KMZero, Open Innovation Hub, parte a grupului Martinez, au ales Gardian Glass pentru proiectarea Punta de Mar, prima unitate de cazare plutitoare, dinamica si avansata din Spania. Acest proiect inovator, promovat de startup-ul Punta de Mar, intentioneaza sa duca conceptul de turism experimental la un alt nivel, prototipul fiind deja amplasat in Clubul Nautico din Denia, in Marea Mediterana.

Punta de Mar este o platforma plutitoare cu un design arhitectural minimalist, atent la detalii, care este atat functional, cat si cu respect fata de mediul inconjurator. incurajand experiente senzoriale complete ale imprejurimilor, obiectivul proiectului este de a se integra in mediul natural, alaturi de intimitate, confort, relaxare si un sentiment de bunastare pentru oaspeti. Acest lucru este posibil datorita sticlei furnizate de Guardian Glass, unul dintre aliatii strategici ai proiectului, care a facilitat si a optat pentru furnizarea sticlei si acordarea asistentei tehnice pentru aplicatiile din sticla din acest proiect nou de afaceri, situat pe coasta Mediteraneana si despre care toata lumea vorbeste.

„Am ales Guardian Glass pentru acest proiect”, spune Frances de Paula García, arhitect la Mano de Santo, „deoarece compania ofera cea mai eficienta sticla. Avand in vedere caracteristicile acestui proiect, acolo unde era necesar sa rezolvam cerinte extreme, am cautat excelenta. Un alt aspect important este faptul ca am reusit sa ne bazam pe suportul lor tehnic.”

Structura plutitoare a folosit sticla tripla Guardian Glass care asigura o economie superioara de energie, siguranta si izolatie acustica. Pe suprafata exterioara a fost instalata sticla selectiva Guardian SunGuard® SN 70/35 HT, urmata de Guardian ExtraClear®, un strat intermediar de sticla. Pe suprafata interioara s-a folosit sticla laminata Guardian ClimaGuard® Premium2 pentru a intari siguranta si eficienta energetica. Aceasta sticla asigura o transmisie a luminii de 61% si un factor solar de 32%. Acest lucru inseamna ca sticla permite in interior o lumina abundenta a soarelui, in timp ce blocheaza cea mai mare parte a caldurii, oferind proiectului Punta de Mar o izolatie termica excelenta, control solar si un nivel ridicat de securitate si protectie fonica, prin crearea unui set de baza cu niveluri foarte ridicate de performanta si eficienta energetica. Sticla faciliteaza nu doar privelisti din interior mult mai transparente, mai stralucitoare si mai discrete ale imprejurimilor – cum ar fi marea si mediul inconjurator – de asemenea, reduce si frontierele interne – externe si permite oaspetilor sa experimenteze o conexiune totala cu schimbarea continua a locatiei.

Pentru proiectarea design-ului interior, Guardian SunGuard® HD Silver 20 a fost utilizat in zonele dulapurilor, la tablia patului si in baie cu scopul de a se juca cu diferite reflexii. Datorita diferitelor efecte de oglinda, intimitatea poate fi imbunatatita in aceste zone private, creand in acelasi timp efecte interesante, jucause, oferind senzatia de spatiu si de contopire a exteriorului cu interiorul.

In acest sens, arhitectul scoate in evidenta: „Importanta sticlei, precum si a tuturor celorlalte materiale alese, a fost esentiala. Prin acestea, am cautat o legatura totala cu imprejurimile. in special, sticla ar trebui sa aiba performante specifice in ceea ce priveste transparenta pentru a obtine ceea ce ne doream [in afara de izolatie], precum si dimensiuni mari pentru a rezolva aspectul confortului. Acest lucru se adauga faptului ca sticla folosita in zona de living a locuintei permite o experienta de 360 de grade. Oaspetele se simte invaluit de imprejurimi. Este o experienta de integrare totala, iar sticla ajuta in atingerea acestui obiectiv.”

De asemenea, ca o completare perfecta pentru sticla, inchiderile glisante ale proiectului ies in evidenta, permitand deschiderea maxima a usilor si ferestrelor prin utilizarea unor profile de aluminiu inguste ce permit crearea unor vederi fara bariere si maximizarea luminii naturale.

Aspect si tehnologie concepute pentru oaspeti *

Cu o suprafata totala de 74m2, pavilionul este conceput pentru doua persoane si este impartit in doua etaje, cu un design si echipamente minimaliste. Primul etaj de 40m2 are un salon cu baie proprie si o terasa privata care serveste ca o extensie a spatiului interior. Etajul al doilea de 34m2 este o punte de relaxare, o zona conceputa pentru destindere. Ambele spatii sunt iluminate si au muzica de fundal.

O alta trasatura specifica Punta de Mar este faptul ca oaspetii au un control continuu al experientei lor, prin utilizarea unei aplicatii de automatizare a locuintei care le permite sa ia decizii cu privire la diverse aspecte ale acesteia. Solutiile tehnologice inovatoare din acest proiect permit oaspetilor sa gestioneze lumina, sunetul, mirosurile si nivelul de siguranta. Aceste comenzi pot fi efectuate de pe platforma sau de la distanta.

Este de remarcat faptul ca iluminarea in Punta de Mar este biodinamica, ceea ce inseamna ca reproduce lumina naturala din exterior in interior: pe masura ce ziua evolueaza, lumina isi schimba tonul pentru a imita variatiile luminii naturale.

Angajament de sustenabilitate*

Punta de Mar este o initiativa turistica durabila care nu genereaza reziduuri, deoarece este o structura modulara cu un sistem bazat pe „Plug & Go”. Mai mult, se integreaza cu imprejurimile si utilizeaza materiale cu un impact redus asupra mediului. Un alt beneficiu consta in faptul ca structura este oferita pe loc, este tractabila pe apa si usor de transportat pe sosea. Acest lucru inseamna ca Punta de Mar ar putea fi relocata in diferite peisaje naturale si in regiuni care dispun de conexiuni de retea si alimentare (fie ca sunt marine sau hoteluri private pe plaja), pentru a oferi oaspetilor experiente unice si exclusiviste.

(Echipa de la studioul de arhitectura Mano de Santo. Fotografie Mano de Santo ®. Toate drepturile rezervate.)

Pentru acest proiect, sticla Guardian a fost procesata de Control Glass si instalata utilizand sistemul de aluminiu de la Technal.

(*) Informatie oferita de promotorii proiectului: Mano de Santo si KMZero, Open Innovation Hub, parte a grupului Martinez.

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla peliculizata si produse fabricate din sticla. in cele 25 de fabrici de sticla float din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si rezidentiale) si aplicatii arhitecturale de interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil – see what’s possible®. Vizitati guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globala cu sediul in Auburn Hills, Michigan, opereaza in America de Nord si de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Asia.

Companiile Guardian angajeaza 18.000 de persoane si fabrica sticla float de inalta performanta; produse din sticla peliculizata pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, pentru industria transportului si tehnic; si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industria auto si a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienti, furnizori, angajati si comunitati, pe baza unei relatii benefice, reciproce. Aceasta duce la atentia continua in ceea ce priveste imbunatatirea vietii oamenilor prin furnizarea de produse si servicii care valoreaza mai mult decat alternativele lor, facand aceasta in mod responsabil si consumand mai putine resurse. Guardian este o sucursala detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc. Vizitati guardian.com.