IKEA a strans 10,1 milioane de euro pentru educatia copiilor

IKEA a strans 10,1 milioane de euro pentru educatia copiilor

Jucariile de plus din magazinul IKEA s-au transformat, anul acesta, in ajutoare de poveste pentru adevaratii eroi: copiii vulnerabili din toata lumea. 49.453 de jucarii de plus, din care 1.862 de carti de povesti, au fost cumparate de clientii magazinului IKEA din Bucuresti in perioada 9 noiembrie 2014 – 3 ianuarie 2015. Pentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti cumparata, IKEA Foundation va dona cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii.

Milioane de euro stransi prin Campania anuala a Jucariilor de Plus 

Clientii si angajatii IKEA din intreaga lume au strans 10,1 milioane de euro prin Campania anuala a Jucariilor de Plus, urmand ca IKEA Foundation sa doneze aceasta suma catre UNICEF si Salvati Copiii pentru proiecte de educatie care se vor desfasura in 18 tari. Salvati Copiii va sprijini, cu ajutorul acestei donatii, educatia pentru copiii din grupurile marginalizate din Asia si Europa de Est.

 IKEA Foundation a donat 77 de milioane de euro de la inceputul campaniei

Scopul proiectelor de finantare este formarea profesorilor, imbunatatirea sistemelor de protectie a copilului, furnizarea de materiale didactice si cresterea ratei de scolarizare in cele mai sarace comunitati din lume. De la inceputul campaniei, in 2003, IKEA Foundation a donat 77 de milioane de euro care au contribuit la imbunatatirea oportunitatilor de educatie pentru mai mult de 11 milioane de copii din 46 de tari.

Declaratiile privind colaborarea dintre  Salvati Copiii si IKEA Foundation

„Colaborarea dintre Salvati Copiii Romania si IKEA Foundation le-a oferit copiilor vulnerabili din diferite zone ale tarii posibilitatea de a avea un viitor mai bun prin programul Sanse egale pentru toti copiii intr-o societate fara discriminare, inceput in 2012. Le multumim clientilor si angajatilor IKEA pentru implicarea din fiecare an in Campania Jucariilor de Plus. Vom continua programele de suport si consiliere psihologica pentru cresterea echilibrului emotional al copiilor vulnerabili si programele pentru o mai buna adaptare scolara si sociala”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii Romania.

„Este esential pentru viitorul celor mai vulnerabili si marginalizati copii sa aiba sansa de a merge la scoala si de a invata. Nu ar trebui sa existe copii carora sa le fie refuzata aceasta oportunitate din cauza saraciei, dizabilitatilor, genului sau din cauza conflictelor si dezastrelor, precum izbucnirea Ebola in Guineea, Liberia si Sierra Leone”, a afirmat Josephine Bourne, UNICEF Global Chief of Education.
Sursa: ikea.com