Orange lanseaza platforma M2M Control

Orange lanseaza platforma M2M Control

Companiile din Romania isi vor putea monitoriza si gestiona, incepand de la 27 ianuarie, flotele de SIM-uri machine-to-machine prin intermediul platformei M2M Control de la Orange. Tehnologiile M2M permit comunicarea directa prin intermediul retelelor mobile intre diferite echipamente, fara interventia unui operator uman, asigurandu-se automatizarea si optimizarea proceselor de lucru in domenii variate, precum furnizarea de utilitati, sanatate, servicii financiare, comert, transport, logistica, securitate sau productie.

Platforma M2M Control permite gestionarea SIM-urilor utilizate in cadrul flotei

Platforma M2M Control permite gestionarea SIM-urilor utilizate in cadrul flotei, a profilurilor si a nivelului de acces al acestora. Fie ca este folosita in tara sau in strainatate, Platforma M2M Control face posibila verificarea conectivitatii echipamentelor in timp real, si ofera acces securizat la informatiile generate de echipamente, inclusiv pozitia dispozitivelor, prin localizarea in retea si reprezentarea grafica pe harta a acestora. Platforma M2M Control este dezvoltata pe baza unei indelungate experiente in tari precum Franta, Slovacia sau Spania

Care sunt avantajele folosirii unui sistem de management al flotei M2M

Platforma M2M Control aduce pe piata romaneasca o suita de noutati care permit o mai buna integrare si utilizare a automatizarii si tehnologiilor de control in procesele operationale. Colectarea de informatii in timp real este asigurata atat in tara, cat si in strainatate, ceea ce permite detectarea imediata a unor alarme, precum si un timp scurt de interventie in cazul unor avarii. Pentru a fi compatibile cu orice dispozitiv, SIM-urile dedicate M2M sunt disponibile intr-o gama completa de formate (clasic, nano, micro), inclusiv formatul MFF2 – integrat in echipament in procesul de productie – conceput special pentru medii industriale dificile din punct de vedere al temperaturii, prafului, vibratiilor, coroziune, salinitate sau umiditate.

“Avantajele folosirii unui sistem de management al flotei M2M sunt vizibile in tot mai multe industrii si includ eficientizarea proceselor de lucru, raportarea in timp real si imbunatatirea controlului, precum si scaderea costurilor totale de operare. De exemplu, o companie specializata in distributia de utilitati (electricitate, apa, gaz, agent termic) are la dispozitie un set de instrumente care faciliteaza monitorizarea si controlul distributiei atat in retea, cat si la beneficiar, controland resursele, optimizand costurile si reducand timpul de reactie.” a declarat Florin Popa, Business to Business Director in cadrul Orange Romania.

Sursa: orange.ro