10 strategii pentru a avea succes in vanzari!

10 strategii pentru a avea succes in vanzari!

Din experienta noastra acumulata si ani de consultanta in dezvoltare personala, vanzari si business in general, un set de 10 idei a reiesit constant pentru a avea succes in vanzari:

1. Adopta o atitudine de invingator: se spune ca 10% din viata este formata din ceea ce ni se intampla si 90% din viata este decisa in functie de modul in care reactionam. Acest lucru inseamana ca desi nu avem control asupra a 10% din ceea ce ni se intampla, putem sa ne controlam reactiile la ceea ce se intampla.

2. Iubeste-ti munca. E important pentru a avea succes sa te trezesti dimineata motivat si fericit stiind ca urmeaza sa faci ceea ce iti place. Aceste lucruri iti vor sustine increderea in sine si te vor ajuta sa excelezi in ceea ce faci.

3. Creaza-ti obiceiuri pentru succes. Obiceiurile care nu trebuie sa lipseasca unui vanzator sunt perseverenta si puterea de redresare. Conteaza cat de repede te redresezi, cat de bine faci fata unui ritm de munca intens si socurilor dure de vanzari

4. Invata continuu. Invatarea nu e ceva ce se opreste la un moment dat in viata. Este un proces continuu, care facut intr-un mod constient si cu initiativa, poate sa iti sporeasca reusitele. Fara perfectionare continua a cunostintelor si abilitatilor, acestea devin invechite si descresc in valoare. Citeste in fiecare dimineata, asculta materiale audio de instruire cand mergi ucu masina, participa la instruiri si aplica in permanenta noile cunostinte.

5. Asigurati-va ca aveti stabilite obiectivele CLAR STABILITE (eventual chiar in scris). Importanta de a avea stabilite niste obiective nete pe care sa le urmariti este dovedita in practica oricarei intreprinderi. Obiectivele confera focus si feedback.

6. Fiti MOTIVAT 100%  – automotivatia functioneaza si este o componenta cheie necesara vanzatorilor in special. E important sa te cunosti, sa sti ce te motiveaza, cum te puteti mobiliza, deoarece succesul in vanzari de cele mai multe ori vine cu multa perseverenta.

7. Fii personal. Vorbeste tu insuti cu clientul, la telefon sau fata in fata. Creeaza legaturi personale, la nivel uman si vei crea loialitate in relatiile cu clientii, lucru care va duce la vanzari repetate.

8. Fii concis. Daca nu poti starni interesul cuiva din primele 10 secunde de discutie, nu te ajuta la nimic sa continui sa incerci sa-i vinzi inca 10 minute. Concentreaza-ti mesajul si cumparatorului ii va fi mai usor sa inteleaga si sa cumpere.

9. Pune intrebari si asculta. Multi oameni de vanzari vorbesc si ofera solutii fara sa stie pentru ce problema trebuie sa gaseasca o solutie.

10. Vinde mai mult vanzand mai putin. Adica personalizeaza-ti marca si povesteste. Cu o marca autentica, atragatoare elimini nevoia de tehnici traditionale de vanzari. Marcile puternice sunt legate de o poveste.