Lucruri pe care oamenii de succes nu le dezvaluie niciodata

Lucruri pe care oamenii de succes nu le dezvaluie niciodata

Nu poti construi o retea de profesionisti functionala daca nu esti deschis fata de colegii de echipa sau partenerii de afaceri. Insa acest lucru este dificil, deoarece dezvaluirea lucrurilor gresite poate avea un efect devastator asupra carierei tale. A fi capabil sa iti dai seama ce este bine si ce nu este bine sa spui poate juca un rol important in stabilirea relatiilor si in asigurerea succesului echipei din care faci parte.

Care sunt lucrurile pe care oamenii de succes nu le dezvaluie niciodata?

  • Nu spune niciodata ca iti urasti locul de munca. Ultimul lucru pe care cineva vrea sa-l auda din partea ta este cat de mult iti urasti locul de munca. Daca reactionezi in acest fel, risti sa fii etichetat ca o persoana negativista, a carui caracter nu se potriveste cu munca in echipa. Moralul este intotdeauna important la locul de munca.
  • Nu-ti discredita colegii de munca. Nu adresa niciodata reprosuri colegilor tai de munca. Daca o persoana da dovada de incompetenta profesionala, este o idee mai buna sa o ajuti sa-si imbunatateasca abilitatile. Astfel, intrega echipa va avea de castigat. A da vina pe colegii de munca poate parea o incercare nereusita de a iesi in evidenta.
  • Nu te lauda cu cat de multi bani castigi. Poate ca parintilor tai le place sa auda cat de multi bani castigi tu pe luna. Dar la locul de munca, o astfel de atitudine poate fi o dovada de neprofesionalism si lipsa de modesie. Alocarea salariilor in functie de valoarea reala a fiecarui angajat este un lucru foarte dificil de realizat.
  • Nu-ti afisa orientarile politice sau religioase la locul de munca. Pentru unii oameni, convingerile politice sau religioase sunt foarte importante, deoarece le definesc identitatea. Discutiile contradictori pe aceste teme pot modifica rapid perceptia altor oamenilor aspura ta. Punerea in discutie a valorilor fundamentale ale unei persoane este unul din cele mai ofensive lucruri pe care le poti face.   
  • Nu te lauda cu cat de tare te-ai distrat in week-end. Multi oameni sunt de parere ca lucrurile care tin de viata lor personala nu au nici o legatura cu locul de munca. De aceea unii se lauda lunea cu cat de praf s-au facut sambata noaptea in club. Insa prea multa lume are o parere negativa asupra consumului de alcool sau alte substante, pentru ca acest lucru sa nu-ti influenteze in mod negativ reputatia la locul de munca.
  • Nu spune ca iti cauti de munca. Daca nu esti multumit cu actualul tau loc de munca si esti in cautarea unei alternative, nu dezvalui acest lucru pana nu este sigur. Si asta nu pentru ca ar fi un secret, ci din respect fata de sefi sau colegii de munca, care depind de munca pe care o faci.