(P) Orange si sendSMS.ro schimba felul in care brandurile comunica prin SMS printr-un proiect pilot Chat Messages

(P) Orange si sendSMS.ro schimba felul in care brandurile comunica prin SMS printr-un proiect pilot Chat Messages

Orange Romania si SendSMS.ro au implementat cu succes prima campanie Chat Messages, care permite brandurilor sa trimita clientilor SMS-uri interactive cu functionalitati multimedia. Serviciul Chat Messages utilizeaza standardul Rich Communication Services in SMS-uri, care, spre deosebire de alte tipuri de servicii de mesagerie, este preinstalat pe telefoanele cu sisteme de operare Android ale clientilor. Astfel, poate genera un nivel mai mare de implicare a clientilor in comunicarea cu brandurile.

SMS-urile de tip Chat Messages permit companiilor sa iasa in evidenta prin mesaje captivante, interactive, memorabile, in care consumatorii pot avea incredere, dat fiind ca expeditorul este verificat de catre operatorul telecom partener.

Orange Romania este printre primii operatori de telecomunicatii care au adus pe piata locala serviciul Chat Messages destinat, initial, clientilor persoane fizice. Astazi, datorita proiectului-pilot desfasurat cu SendSMS.ro, serviciul Chat Messages va fi deschis si altor companii interesate sa deruleze campanii de comunicare.

Lumea in care traim astazi este digitala si mobila, iar consumatorii folosesc in mod curent simboluri grafice si imagini in mesajele catre prieteni ori familie. Companiile sunt interesate in aceeasi masura sa urmeze acest trend in comunicarea directa cu clientii si sa transforme SMS-urile traditionale in mesaje interactive si captivante cu un plus de continut. Serviciul Chat Messages a fost creat pentru a oferi brandurilor din Romania un nivel sporit de performanta in campaniile lor de digital marketing. Prin parteneriatul cu sendSMS.ro am reusit sa obtinem rezultate foarte bune, care ne demonstreaza ca serviciul va fi apreciat de companii.Dorin Odiatiu, Public Affairs, Partnerships & Wholesale Director Orange Romania

Ce este standardul Rich Communication Services (RCS)?

Rich Communication Services este un standard pentru o generatie avansata de SMS-uri. Datorita acestui standard mesajele SMS pot cuprinde functionalitati multimedia si experiente interactive de tip foto, video si audio high-definition, imagini in format carusel, butoane configurabile, distribuire unor harti etc. In plus, aceste tipuri de SMS-uri permit texte mai lungi, de pana la 8000 caractere.

Conform datelor sendSMS.ro, Chat Messages inregistreaza un engagement de pana la 20 de ori mai mare pentru branduri, in relatie cu clientii lor, fata de SMS-urile clasice. De asemenea, spre deosebire de alte tipuri de mesagerii, standardul RCS vine nativ pe telefoanele Android ale clientilor si nu ca aplicatii individuale care trebuie descarcate.

Totodata, Chat Messages asigura brandurilor acces la statistici in timp real privind interactiunea utilizatorilor cu mesajul trimis – rata de deschidere, accesarea unor linkuri etc.

Companiile care vor sa foloseasca serviciul Chat Messages si sa trimita mesaje tip RCS catre zeci sau sute de mii de clienti o pot face acum dintr-un singur click, prin intermediul platformei sendSMS.ro. Vivre, magazinul de mobilier si decoratiuni interioare, este un early adopter al acestui serviciu, dovedind aplecarea spre inovatie si rezultate. Astfel, pentru campania de Black Friday de anul acesta, clientii Vivre au vizualizat 67% dintre SMS-urile interactive de tip RCS. Aceasta campanie a fost doar un prim pas, integrand o parte dintre optiunile Chat Messages – mesaje mai lungi, cu un continut media imbogatit (fotografii, videoclipuri, audio si carusele), butoane configurabile, chatbots. Cand companiile deschise catre noile tehnologii isi unesc fortele, inovatia si performanta nu intarzie sa apara. spune Liviu Baltoi, Fondator sendSMS.ro

Despre sendSMS.ro

sendSMS.ro este o platforma de notificari prin SMS si prin aplicatii tip Chat Messages (RCS si altele). In cei peste 13 ani de activitate, sendSMS.ro a ajutat mii de companii sa comunice cu clientii lor si sa se promoveze prin notificari de tip SMS, iar acum prin RCS – Chat Messages. Solutia de notificari SMS poate fi usor integrata datorita modulelor native dezvoltate pe principiul “No Code – Low Code”, pentru diferite tipuri de sisteme software: CMS, SaaS, marketplace-uri, CRM, ERP, RPA, integratoare ori platforme pentru automatizarea proceselor robotizate. Modulele permit realizarea de campanii de marketing prin SMS si trimiterea de notificari cu privire la actualizari, comenzi, rezervari, intalniri, facturi, mesaje OTP – one-time pin si 2FA – autentificare in 2 pasi.