(P) Sfaturi utile pentru folosirea aerului conditionat auto

(P) Sfaturi utile pentru folosirea aerului conditionat auto

Daca, din anumite motive obiective, vehiculul dumneavoastra nu este dotat cu aparat de climatizare, dar doriti sa va montati un astfel de aparat, FOMCOSERVICE va pune la dispozitie aparate de aer conditionat stationare auto.

Utilizarea necorespunzatoare a unui sistem de climatizare al autovehiculului pe o vreme caniculara, poate determina aparitia unor grave probleme de sanatate atat pentru conducatorul auto, cat si persoanelor aflate la bord. O trecere prea rapida de la racoarea oferita de aerul conditionat, la temperature prea ridicate, pot cauza un adevarat soc termic.

Expertii in domeniul aerului conditionat pentru masina au cateva instructiuni pentru intampinarea acestui tip de probleme.

1. In primul rand, parcarea autoturismului in soare, mai ales daca este vopsit intr-o culoare mai inchisa, provoaca cresterea temperaturii din habitaclu, pana la cote adesea insuportabile. Pentru a trece cu mai multa usurinta peste acest neajuns, soferii sunt sfatuiti sa deschida geamurile, pasul urmator fiind pornirea motorului si instalatiei de climatizare, insa doar pe modul de ventilare. Astfel, veti asigura crearea unui curent de aer in scopul aerisirii si scaderii graduale a temperaturii din interior. Dupa ce trec cateva minute, puteti fara probleme sa inchideti geamurile, dand practic drumul la aparatul de aer conditionat. In cazul in care dispuneti de un sistem climatronic, acesta va permite sa fixati temperatura preferata de dumneavoastra. Daca setarea pentru care ati optat este LOW, aceasta semnifica faptul ca racirea se va realiza in mod continuu.

2. Nu se recomanda ca aparatul de racire sa fie mereu pe minim.

3. Intre temperatura exterioara si cea din interiorul vehiculului, nu trebuie sa existe o diferenta mai mare de 10 grade Celsius, dupa cum ne informeaza medicii, opinand ca organismul are nevoie de timp pentru a stabili o balanta intre temperatura de afara si cea a corpului. Efectele socului termic sunt vizibile prin deshidratarea pielii, care se usuca, devenind fierbinte in acelasi timp, vederea se tulbura, iar muschii nu mai au putere de reactie.

4. In cazul unui aparat de climatizare care trebuie actionat manual, trebuie sa reglati viteza ventilatorului, pentru ca aerul rece sa fie mai redus.

Avantajele de care se bucura aparatele de aer conditionat stationar din magazinul FOMCOSERVICE sunt multiple. Noi le vom enumera pe cele mai importante:

– Permit racirea aerului din interior chiar si cu motorul oprit
– Ofera eficienta si confort sporit
– Intretinere zero
– Au un design modern
– Pot fi amplasate foarte usor, de regula in partea din spate a cabinei, unde practic sunt invizibile
– Sunt prevazute cu sistem de protectie impotriva eventualelor descarcari
– Ofera un consum redus de energie electrica
– Pe langa functia clasica de racire, asigura si dezumificarea aerului, eliminand praful, bacteriile, alergenii si alte particule daunatoare.

Folosind un sistem de climatizare auto, veti beneficia neindoielnic numai de avantaje, pentru ca nu veti mai intampina niciun discomfort provocat de conditiile meteo, indiferent de anotimp, la rularea pe drumuri lungi, iar calatoria se va transforma intr-o veritabila placere.