(P) Tendinte in amenajarile exterioare in 2018

(P) Tendinte in amenajarile exterioare in 2018

Exteriorul casei tale este, fara indoiala, cea mai importanta parte atunci cand vine vorba de aspect si stil. Prima impresie conteaza enorm, mai ales cand are un impact profund asupra valorii casei, indiferent de aspectul interior.

Daca exteriorul casei tale a inceput sa arate plictisitor si invechit, poate ar fi timpul sa-i redai aspectul proaspat si sa o reintegrezi pe harta stilului. Indiferent de bugetul tau, exista intotdeauna o modalitate de a-ti actualiza casa si de a-i creste atractivitatea si valoarea.

Acorda-ti timp suficient sa explorezi cele mai populare stiluri de amenajari exterioare, sa cauti modele de culori si sa gasesti aspectul personalizat cel mai aproape de inima ta.

Mai jos, am compilat o lista cu tendintele de amenajari exterioare pentru anul 2018.

Culorile dinamice

Sursa imagine: mafindhomes.com

Daca in anii trecuti paletele mai subtile erau tendinta exterioara principala, in 2018, designerii ne propun culori mult mai dinamice. Deci, ce inseamna asta pentru decorarile exterioare? O usa frontala intr-o schema de culori indrazneata, utilizarea amestecului de lumini si umbre pentru a crea contrast, folosirea placarilor si pardoselilor exterioare in culori complementare.

Asocierile de culori complementare sunt deosebit de dinamice impreuna, deoarece isi scot in evidenta, isi accentueaza si isi intensifica reciproc intensitatea. O combinatie de doua culori complementare poate fi perceputa ca relaxanta sau echilibrata, deoarece stimuleaza simultan diferite parti ale ochiului.

Finisaje naturale

Pentru o amenajare exterioara calda, relaxanta si primitoare, ai nevoie de cateva materiale naturale pe post de finisaje. Te poti axa pe piatra naturala, atat la nivelul pardoselii, cat si al peretilor. Pentru 2018, designerii ne recomanda ca alegere ideala pentru amenajarea exterioara a peretilor si pardoselilor din piatra naturala poligonala, granitul si ardezia.

Alegand piatra naturala ca finisaj exterior vei schimba complet imaginea oricarei locuinte, oferindu-i un aer regal si in acelasi timp calduros.

Pentru a-ti decora casa cu mult bun gust, fara a pierde din vedere calitatea si rezistenta acesteia in timp, va propunem doua modele de piatra naturala pe care le-am descoperit pe site-ul depozitelor VINCA din Bacau si Neamt: https://www.vinca.ro

Piatra naturala Gri Grecia forme medii, pentru a schimba radical imaginea casei tale!

Sursa imagine: vinca.ro

Piatra naturala Aqua Multicolor handmade 10LL, ideala pentru amenajari exterioare (fatade, terasa, gradina, scari)

Sursa imagine: vinca.ro

Elemente de peisaj imbunatatite

Anul acesta, trebuie sa acordam o mai mare atentie elementelor „periferice” ale casei, inclusiv garajului, gardurilor si aleilor. Tendinta este ca acestea sa fie integrate in schema generala exterioara, mai degraba decat sa fie lasate deoparte, ca elemente neimportante. Vei vedea ca impactul lor asupra amenajarii exterioare a casei este unic.

Sursa imagine: freshome.com

In mod clar, piatra naturala are un cuvant greu de spus in amenajarea exterioara a casei tale. In 2018, opteaza pentru piatra naturala in amenajarea curtii sau gradinii tale!

Pentru alegerea materialului potrivit, nu ezita sa vizitezi showroom-urile VINCA din Bacau si Roznov, jud. Neamt!

sursa imagine coperta: ftcourygroup.com