Trasaturi de caracter ce nu trebuie tolerate

Trasaturi de caracter ce nu trebuie tolerate

In general, toleranta este o trasatura de caracter apreciata in orice comunitate. Oamenii pe care ii intalnim si situatiile diferite cu cu care ne confruntam, ne ajuta sa dobandim experienta de-a lungul vietii. Dar pentru a avea succes in orice domeniu si pentru a obtine o pozitie de lidership, trebuie sa invatam sa dam la o parte lucrurile care influenteaza in mod negativ buna desfasurare a unei activitati, si care pun in dificultate atingerea obiectivelor propuse.

Iata 10 trasaturi de caracter ce pun in pericol succesul in cariera

  1. Lipsa onestitatii. A trai o viata cinstita este baza unor relatii constructive cu cei din jur. Lipsa de onestitate implica prezenta unor repere false si construirea unei realitati fictive.
  2. Plictiseala. Oamenii de succes au intotdeauna tendinta de a invata lucruri noi. Viata e prea scurta pentru a ramane, in permanenta, in zona de confort, iar lispa unei activitati poate fi foarte distructiva.
  3. Mediocritatea. Mediocritatea este o ispita constanta, fiinca este mai usor sa te multumesti cu putin. Dar ceea ce face ca  unii oameni sa iasa in evidenta, este tocmai dorina lor de a se implica in rezolvarea unor situatii dificile.
  4. Negativismul. Fiecare gand negativ te impiedica sa devii cel mai bun. Daca ai uneori tendinta sa te plangi sau sa protestezi, gaseste o metoda sa transformi aceasta atitudine negativa intr-una constructiva.
  5. Ostilitatea. Fie ca te afli acasa sau la locul de munca, o atitudine ostila din partea celor cu care interactionezi, te poate demoraliza. Daca mediul in care iti desfasoti activitatea te face sa te simti obosit sau descurajat, cel mai bine este sa renunti si sa iti schimbi locatia.
  6.  Dezorganizarea. Aglomeratia si dezordinea sunt cauzele aparitiei stressului, care la randul sau poate afecta starea emotionala si mentala a celor ce lucreaza in mediul respectiv. Scapa de lucrurile de care nu ai nevoie, si gaseste locul potrivit pentru cele ce-au ramas.
  7. Sanatatea. Este foarte important sa iti intretii sanatatea, fizica si mentala. Alimentatia nesanatoasa, relatiile nesanatoase sau obiceiurile nesanatoase, toate contribuie in mod negativ la scaderea performantei.
  8. Regretele. Cu totii avem regrete, dar daca nu suntem capabili sa le depasim, nu vom putea niciodata sa mergem mai departe. Invata din experientele trecute, fie bune sau rele, dar nu lasa trecutul sa-ti afecteze viitorul.
  9. Lipsa de respect. Relatiile sunt baza unei cariere de succes, iar in centrul oricarei relatii se afla respectul. In schimb, lipsa de respect, indiferent spre cine este indreptata, este cel mai distructiv factor in cadrul oricarui tip de relatie.
  10. Lipsa de incredere. Neincrederea se construieste in timp, prin mici compromisuri aparent nevinovate. Asa ca obisnuieste-te sa fii cinstit si integru, si sa ai in jurul tau oameni cu calitati similare.