V-ati pregatit masina pentru venirea iernii?

Din punctul de vedere al multora, poate fi mult mai periculos sa circuli cu autoturismul o data cu instalarea iernii, decat in restul anului. Pentru cei care prefera sa se urce la bordul propriei masini sau zilnic sunt nevoiti sa conduca indiferent de vreme, avem cateva sfaturi utile de la specialistii in domeniu. Nu le ignorati!

In primul rand, nu toate ofertele de anvelope iarna  se potrivesc masinii tale! Chiar daca dimensiunea este aceeasi cu cea sugerata de constructor, nu va grabiti sa achizitionati un set de cauciucuri de iarna pentru automobil decat dupa ce ati bifat mai multe criterii.

De exemplu:

  • luati in calcul tipul de autoturism condus – acesta poate fi mai greu, poate fi unul performant…
  • ganditi-va daca urmeaza sa rulati mai mult in mediul urban sau va veti deplasa si in regim de autostrada;
  • nu in ultimul rand, trebuie sa va decideti daca vreti sa utilizati acelasi set pe durata intregului an sau doriti doua seturi diferite de anvelope (vara si respectiv, iarna).

Indicatii de la experti:

  • in cazul in care va deplasati de obicei in conditii de iarna, la bordul unui SUV de mari dimensiuni, cu o masa de peste 2 tone, evitati sa montati cauciucuri all season din cauza greutatii mari pentru a preveni cresterea distantei de franare pe gheata (provocata de inertie). Pentru turismele grele, este preferabil sa va dotati cu anvelope dedicate pentru fiecare sezon in parte.

Aveti la dispozitie anvelope dezvoltate de producatori sa raspunda simultan multiplelor cerinte,  insa anvelopele prevazute atat pentru sezonul de iarna cu marcajele M+S cat si pentru sezonul de vara vor avea performante doar medii.