Alimentele proaspete, preferate de romani

Alimentele proaspete, preferate de romani

Institutul de cercetare de piata GFK Romania a realizat un comunicat in care prezinta care sunt alimentele preferate ale romanilor. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 3000 de gospodarii, reprezentativ la nivel national, prin scanarea codurilor de bare ale produselor de larg consum.

Categoriile de produse care au fost monitorizate pe durata studiului au fost: legumele, fructele, ouale, painea si produsele de panificatie, mezelurile, carnea proaspata, mancarea gatita proaspata, produse de cofetarie, peste, icre, suc proaspat.

Rezultate

Produsele cel mai des cumparate de romani sunt painea, legumele si fructele.

Alimentele proaspete sunt prezente in 2 din 3 cosuri, reprezentand 38% din totalul cheltuielilor dedicate consumului casnic pentru produse de larg consum.

Comertul traditional este canalul preferat pentru cumpararea produselor alimentare proaspete, acoperind 60% din valoarea pietei.

Magazinele specializate, brutariile, patiseriile sau pietele sunt preferatele romanilor. Mezelurile si carnea de pui sunt achizionate in mod egal din cele doua forme de comert: modern si traditional.

Hypermarketul este lider atunci cand vine vorba de comert modern pentru achizionarea produselor proaspete.

“Observam o deschidere mai mare a cumparatorilor de a-si procura produse proaspete din acest format de retail. Aproximativ trei sferturi dintre cumparatorii care intra intr-un hypermarket pun in cos fructe si legume, comparativ cu doar 60% dintre clientii supermarketurilor si ai discounterilor”, spune Raluca Raschip, Consumer Goods &Retail Director GfK România.

Sursa : http://www.gfk.com/ro/news-and-events/press-room/press-releases/pagini/alimentele-proaspete-sunt-preferatele-romanilor.aspx