Atractii pentru Copii in Bucuresti – Lista 2024

Atractii pentru Copii in Bucuresti – Lista 2024

Bucurestiul este un oras vibrant care ofera o multitudine de optiuni pentru petrecerea timpului liber, in special pentru cei mici. De la muzee interactive, cinematografe moderne si teatre pentru copii, pana la parcuri de distractii in aer liber, cei mici nu se vor plictisi niciodata!

Muzee

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Un loc fascinant pentru cei mici, muzeul gazduieste o colectie diversa de exponate din lumea stiintelor naturale. Copiii vor descoperi schelete de dinozauri, animale rare si plante exotice, intrand in contact direct cu minunile naturii.

Locatie: Sos. Kiseleff nr. 1, sector 1, Bucuresti

Oraselul Cunoasterii

Un centru educational interactiv, Oraselul Cunoasterii imbina distractia cu invatarea. Aici, fizica, chimia, biologia, matematica si geografia devin subiecte captivante prin intermediul jocurilor si experimentelor practice.

Locatie: Str. Pajurei nr.3 A, Bucuresti.

Reptiland Bucuresti – un altfel de muzeu de stiinte naturale

Reptiland va ofera o experienta educationala unica. Copiii pasesc intr-un muzeu viu si interactiv in care pot admira zeci de specii de reptile si de plante exotice. Reptilele traiesc ca la ele acasa – in terarii automatizate care le asigura niveluri optime de temperatura, umiditate, lumina.  In acest muzeu modern de stiinte naturale, pe langa expozitiile permanente de reptile vii si plante tropicale, copiii au ocazia sa fie si exploratori sau „detectivi” ai naturii, nu doar observatori. Asta datorita atelierelor speciale in care interactioneaza, in deplina siguranta, cu serpi sau tarantule. Copiii au ocazia sa afle lucruri uluitoare despre reptile si insecte si sa le observe direct, „pe viu”, ca niste biologi adevarati.

Locatie: Bulevardul Expozitiei nr 1C, Bucuresti.

Muzeul National Tehnic „Dimitrie Leonida”

Acest muzeu tehnologic ofera copiilor oportunitatea de a explora lumea masinilor, avioanelor si a altor inventii tehnologice. Expozitiile interactive permit copiilor sa experimenteze diverse principii stiintifice intr-un mod distractiv si educativ.

Locatie: Str. Candiano Popescu nr 2 (intrarea prin parc), sect 4, Bucuresti.

Muzeul Copiilor

Muzeul Copiilor este conceput special pentru cei mici, oferindu-le un spatiu interactiv si educativ. Aici, copiii pot explora stiinta, arta si tehnologia printr-o gama variata de activitati si expozitii adaptate varstei lor

Locatie: Bulevardul Decebal, Nr. 11, Bloc S14, Sector 3, Bucuresti

Teatre

Teatrul Excelsior

Cu povesti pline de culoare si personaje indragite, teatrul ofera o experienta distractiva si educativa pentru intreaga familie.

Locatie: Str. Academiei nr. 28-30, sector 1, Bucuresti.

Teatrul de Animatie Tandarica

Fiecare spectacol la Teatrul de Animatie Tandarica este o calatorie magica pentru copii. Cu papusi animate si povesti captivante, acest teatru creeaza atmosfera perfecta pentru a dezvolta dragostea pentru teatru inca de la o varsta frageda.

Locatie: Strada General Eremia Grigorescu 24, Bucuresti.

Teatrul Masca

Teatrul Masca este un punct de reper in lumea culturala a Bucurestiului si a Romaniei, cunoscut pentru abordarea sa neconventionala. Spectacolele sale se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor/adolescentilor.

Locatie: Bulevardul Uverturii 14, Bucuresti.

Cinematografe

Cinema City Sun Plaza

Situat in centrul comercial Sun Plaza, Cinema City ofera o experienta cinematografica moderna. Cu multiple sali si proiectii in tehnologie de ultima generatie, cinematograful este potrivit pentru toate varstele, inclusiv pentru familiile cu copii.

Locatie: Calea Vacaresti nr. 391, sector 4, Bucuresti

Cinema Elvire Popesco

Cinema Elvire Popesco este un cinematograf situat in inima Bucurestiului. Specializat in proiectii de filme pentru publicul tanar, cinema-ul ofera selectii variate si atractive pentru copii si adolescenti. Atmosfera autentica si programul divers fac din acest cinematograf o destinatie potrivita pentru intreaga familie.

Locatie: B-dul Dacia nr. 77, sector 1, Bucuresti

Cinema Union

Cinema Union este un spatiu dedicat filmului independent si artistic. Cu o selectie de filme neconventionale si evenimente speciale, Union ofera o alternativa interesanta pentru cei care cauta experiente cinematografice inovatoare.

Locatie: Str. Ion Campineanu nr. 22, sector 1, Bucuresti

Parcuri de distractie

Parcul de Aventura Herastrau

Situat in Parcul Herastrau, acest parc de aventuri ofera trasee de escalada in copaci, tiroliene si alte activitati recreative in natura. Este potrivit pentru copii si adolescenti, oferindu-le o experienta plina de adrenalina si distractie activa.

Locatie: Sos. Nordului, la intrarea in Parcul Herastrau, Bucuresti

Edenland Park

Edenland Park reprezinta destinatia ideala pentru aventura in aer liber, relaxare si distractie in familie sau cu prietenii: paintball, zooland, echitatie, casute in copaci, mini golf + multe altele…

Locatie: Str. Cantonului Nr. 12 Balotesti, Ilfov

Extreme Park Cernica

Daca esti in cautarea unui parc de aventuri in apropierea Bucurestiului, Extreme Park este destinatia ideala. Aamplasamentul imbina prospetimea iesirilor in natura cu adrenalina oferita de activitatile sportive: tiroliana peste lacul Cernica, trasee in copaci, etc.

Locatie: Str. Strandului, Cernica, Pantelimon

Bucurestiul ofera atat parintilor, cat si celor mici o varietate de locuri interesante de vizitat si activitati recreative si de aventura. In acest articol, ti-am pregatit o lista cu cateva idei de atractii pentru copii in Bucuresti, astfel incat familiile sa descopere impreuna lumea captivanta a divertismentului educativ si sa creeze amintiri de neuitat.