(p) Ce factori determina esecul bateriilor auto?

(p) Ce factori determina esecul bateriilor auto?

Obisnuintele proaste de conducere pot provoca esecul unei baterii auto, mai degraba decat un anumit defect in sine, dupa cum ne informeaza expertii in domeniu.

Un producator german de masini de lux, a dezvaluit publicitatii ca 400 de baterii auto au fost returnate sub garantie. Dintre acestea, jumatate functioneaza in parametri normali, neinregistrand niciun fel de probleme. Sub-incarcarea si stratificarea acidului se inscriu printre cauzele cele mai raspandite care pot aparent conduce la esecul acumulatorilor. Producatorul de autovehicule a afirmat si ca modelele de masini luxoase, de talie mare sunt mai expuse sa se confrunte cu o frecventa mai ridicata cu astfel de probleme, intrucat acestea permit optiuni suplimentare mari consumatoare de putere, in comparatie cu modelele clasice.

In Japonia, avariile de la acumulatori se numara printre cele mai dese plangeri ale conducatorilor de autoturisme. In mod obisnuit, masina este condusa zilnic pentru maxim 15 km intr-o zona congestionata, de trafic intens. Drept consecinta, bateriile nu se vor incarca niciodata complet, survenind coroziunea si sulfatarea. Bateriile din componenta autovehiculelor japoneze sunt de dimensiuni reduse si furnizeaza doar suficienta energie cat sa puna in functiune motorul si sa faciliteze catorva functii rudimentare. Soferii din America de Nord sunt feriti de astfel de dificultati, datorita faptului ca trebuie sa conduca pe distante lungi.

Performanta buna a bateriei este deosebit de importanta, intrucat problemele din perioada activa a garantiei pot exercita un impact nedorit asupa satisfactiei clientilor.

Este posibil ca functionarea defectuoasa a bateriei de acumulatori auto sa fie provocata de o defectiune din fabrica; obisnuintele gresite la volan atrag de asemenea consecinte nefaste. In situatia parcurgerii unor distante scurte, in timp ce in mod repetat se consuma si multa putere pentru diferitele accesorii, ne putem astepta ca incarcarea unei baterii plumb-acid sa nu se mai efectueze pe deplin, ceea ce ii va afecta durata de viata. Conform unui prestigios producator european de baterii pentru vehicule, rata defectiunilor din fabrica se ridica la nu mai putin de 7 procente.

Bateria ramane o veriga slaba in acest context, iar regresul a 1, 95 milioane de autovehicule, inregistrat pe durata a 6 ani, se refera si la: 52% este datorat bateriei, 15% penelor de cauciuc, 8% motorului, 7% anvelopelor, 6% se datoreaza sistemului termic, iar restul de 6% sistemului de alimentare.

Este deosebit de important sa achizitionati doar baterii auto, de la un distribuitor mai cunoscut, deoarece veti primi si un certificate de garantie, avand certitudinea ca ati cumparat un produs nou, in stare perfect functionala. Totodata, in caz de nevoie, puteti apela si la accesorii auto utile precum testere sau redresoare, cu rol practic si eficient in incarcarea bateriei masinii pe care o detineti.