(P) Verighete simple vs. inele cu design sofisticat

(P) Verighete simple vs. inele cu design sofisticat

Exista o axioma care se aplica multor aspecte ale vietii, inclusiv cu privire la inelele de logodna: cu cat mai mari,cu atat mai bine!

Judecand dupa numarul in crestere al limuzinelor inchiriate sa duca fericitele cupluri la altar sau al cererilor ridicate de costume elegante, rochii de mireasa si tinute fastuoase, se poate trage concluzia ca, de la inceputul anului, sarbatorile au constituit momentele cheie pentru cereri in casatorie, iar, in anumite cercuri, maretia si stralucirea au constituit criteriile pentru verigheta perfecta, standard, confectionata din aur.

Exista insa si o directie spre altfel de inele de logodna, inspirata de dorinta de a manifesta un aer discret. Asadar, tot mai multe femei opteaza pentru piese din aur nu foarte masive, mai degraba slim, in unele cazuri fara diamante, pentru a marca unul dintre cele mai semnificative momente din viata.

Dandu-i crezare editorului revistei Vogue, credem ca afirmatia sa este indreptatita: “Este ceva legat de inelele masive, care transmite ideea ca oamenii pot veni cu o multime de intrebari. Imi place sa cred ca toata ideea poate fi un pic mai personala.” Cei care ii impartasesc opinia, se pot inspira dintr-o varietate de modele de inele de nunta fara dantelarie, cum ar fi o verigheta simpla din aur de la ATCOM.

Daca tu si partenerul sau partenera ta sunteti firi mai conservatoare, doua verighete discrete, dar elegante si rafinate, pot fi alternativa cea mai nimerita. Verighetele cu benzi simple, din aur colorat, au constituit si piesa de rezistenta a unor colectii produse de branduri de renume mondial precum Vuitton. Cert este ca, desi piata este invadata de o multitudine de modele care ies din tiparele obisnuite, sfidand cu indrazneala orice tabu-uri, niste inele de casatorie clasice, neaparat din aur de calitate, nu se vor demoda, indiferent de trecerea anilor.

In schimb, in ceea ce priveste inelele de logodna, trendurile setate de actritele hollywoodiene si alte persoane celebre din lumea mondena, isi spun cuvantul. Se pare ca multe cupluri aleg verighete urmand o linie clasica, cu un singur diamanant sau deloc, dar inelele de logodna trebuie sa fie o balanta, un amestec echilibrat intre o piatra/set de pietre pretioase si eleganta subtila. Cei care cauta o bijuterie nonconformista ar putea inlocui diamantul transparent cu o piatra colorata: safire, smaralde, diamante verzi, pietre albastre etc. cu taietura desavarsita.

In Europa Evului Mediu, au aparut verighetele puzzle cu forma unica. Secretul acestora consta in faptul ca inelele celor doi parteneri, se bucurau de o potrivire perfecta unul cu celalalt. In prioada Renasterii, inelele de nunta erau gravate cu versurile unui poem de dragoste.

O alta versiune a verighetelor puzzle propunea un model alcatuit din bucati, care purtate in mod corect compuneau inelul propriu-zis. Acestea se caracterizau printr-un design sofisticate: daca nevasta isi dadea jos de pe deget verigheta, sotul afla imediat, intrucat exista un adevarat cod al interconectarii pieselor respective, fiind destul de dificil de gasit forma initiala in care au fost ele dispuse.

Catre finele secolului XIX, americanii utilizau verigheta numai pentru sotii. Dar, cand o companie a demarat o campanie atragatoare de marketing, si barbatii au preluat obiceiul de a purta verighete. Cand al II-lea Razboi Mondial a luat sfarsit, aproximativ 80% dintre cupluri adoptasera deja acest trend.

ATCOM va ofera cele mai deosebite verighete, prelucrate numai din aur de cea mai buna calitate, lucrate manual sau cu laser, iar modelele de verighete 3D din noua colectie, “Dreams of Love”, nu fac rabat de la calitatea cu care ne-am obisnuit clientii, oferind si un design umitor, dovada a talentului bijutierilor nostri.