Cum recunosti un cristal swarovski fals?

Cum recunosti un cristal swarovski fals?

Atunci cand vine vorba despre bijuterii cu cristale, cristalul swarovski este unul dintre cele mai apreciate cristale, acest lucru datorandu-se modului in care straluceste precum si modului in care acestea sunt taiate. Cu alte cuvinte, cristalele swarovski sunt iubite de catre reprezentantele sexului frumos pentru ca imita foarte bine pietrele pretioase. Si da, cristalul swarovski nu este o piatra pretioasa chiar daca si tu ai crezut acest lucru. Datorita popularitatii de care se bucura acest tip de cristal, pe piata bijuteriilor au aparut si foarte multe cristale swarovski contrafacute. Pentru ca sunt comercializate la acelasi pret, sau poate chiar si la un pret mai mare, am decis ca in continuarea acestui articol sa prezint cateva sfaturi despre cum poti recunoaste un cristal swarovski adevarat de unul fals. Nu de alta, insa nu cred ca ai vrea sa achizitionezi un cristal fals la acelasi pret cu unul contrafacut.

Uniformitatea cristalului este primul criteriu ce face diferenta dintre un cristal fals si unul adevarat. Daca cel adevarat prezinta diferente de uniformitate vizibile cu ochiul liber, cel fals este perfect din punct de vedere a uniformitatii, lucru datorat faptului ca este prelucrat automat.

Cristalele swarovski autentice stralucesc mult mai intens, acest lucru datorandu-se faptului ca lumina nu este obturata in nici un fel in interiorul cristalului.

Ca si in cazul diamantelor autentice, si fatetele cristalului swarovski autentic se intalnesc intr-un singur punct de convergenta. De asemenea, punctele de convergenta sunt orientate in sus. Aceste ultime doua aspecte pot fi detectate la o analiza mai amanuntita realizata de catre un bijutier motiv pentru care nu recomand achizitionarea cristalelor swarovski fara ca acestea sa fie cercetate in prealabil de un bijutier pentru a stabili autenticitatea cristalului.
Inainte de a achizitiona cristale swarovski acestea trebuie privite din toate unghiurile deoarece un cristal contrafacut nu va straluci la fel din toate unghiurile in care este privit.

In concluzie, achizitionarea bijuteriilor nu mai este o operatiune simplu de realizat datorita faptului ca pe piata bijuteriilor se gasesc din ce in ce mai multe bijuterii contrafacute. Pentru a nu achizitiona o astfel de bijuterie, atentie mare la detaliile acesteia precum si la prestigiul magazinului din care le cumperi.