Cum sa obtii certificarea Aptis?

Cum sa obtii certificarea Aptis?

 Necesitatea cunoasterii limbii engleze a devenit tot mai mare, engleza jucand un rol foarte important in afacerile internationale, in comert si in viata sociala a fiecarui individ.

Daca vrei sa iti testezi aptitudinile, vrei sa vezi la ce nivel te afli, conform standardului international (CEFR) si iti doresti sa obtii o certificare care sa ateste cunostintele tale de limba engleza, atunci testul Aptis este raspunsul.

Ce este Aptis?

Aptis este un instrument inovativ de evaluare a limbii engleze. Aptis este special conceput pentru identificarea punctelelor slabe sau forte si identificarea necesitatilor de pregatire a persoanelor care il sustin. Conceput de catre cei de la British Council, acest sistem este folosit de catre firme pentru a cunoaste cu precizie nivelul limbii engleze a viitorilor sau a actualilor angajati.

Conceput ca un produs B2B (business-to business), acesta se adreseaza, de asemenea, tuturor celor care au varsta de peste 16 ani si vor o evaluarea corecta a nivelului de limba engleza in domeniiul afacerilor, educatiei si tursimului si reprezinta cel mai modern sistem de evaluare a competentelor de utilizare a limbii engleze.

Cat dureaza?

Testul de certificare Aptis se sustine in fata calculatorului, pe internet si dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de pachetul de testare ales (complet sau segmentat). Certificarea se poate face pentru o singura aptitudine sau pentru mai multe aptitudini.

Aptitudinile testate sunt: vorbire, ascultare, citire si scriere in limba engleza.

Rezultatele

Candidatii vor primi un scor de la 0 la 50 pentru sectiunea gramatica, vocabular si pentru fiecare competenta testata. Citirea si ascultarea se noteaza automat pe platforma online, iar vorbirea si scrierea este notata de catre un examinator. Rezultatele se pot compara prin Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi.

Testul Aptis este identic in toate tarile si testeaza toate nivelurile limbii engleze de la A1 (incepator) pana la C (avansat), tinand cont de normele specifice elaborate de Uniunea Europeana pentru evaluarea limbii engleze.

Indiferent ca ai nevoie de testul Aptis pentru a testa viitorii angajati, pentru dezvoltarea personala, evaluarea studentilor sau training, Aptis este alegerea inteligenta.

Daca ai nevoie de pregatire pentru obtinerea certificatului Aptis, intra pe