(p) Intrebari des intalnite legate de sistemele de climatizare

(p) Intrebari des intalnite legate de sistemele de climatizare

Pentru ca am observat ca multe persoane sunt preocupate de cateva aspecte vizand aptitudinile generale ale unor sisteme de climatizare pentru interiorul locuintei sau altor spatii (comerciale, industriale etc.), vom incerca sa raspundem celor mai frecvente dileme ale consumatorilor, oferindu-le raspunsuri succinte.

  1. Un aparat de aer conditionat poate fi utilizat pentru a incalzi un interior pe timp de iarna?

Da, un aparat de aer conditionat poate servi atat pentru racirea aerului, cat si pentru incalzirea acestuia, atunci cand este cazul.

Majoritatea aparatelor de aer conditionat pot sa functioneze pe cald pana la valori ale temperaturii exterioare in jur de maxim -10?C, oferind un randament de aproximativ 23?C. Aparatele de climatizare tip split inverter pot sa incalzeasca oferind chiar un randament interior de maxim 25 ?C la temperaturi exterioare cu valori de pana in -20?C. Sub o valoare care atinge -28?C la exterior, majoritatea echipamentelor de climatizare nu mai functioneaza in mod corespunzator. Trebuie sa amintim si faptul ca la multe din aparatele de tip split, fie ca sunt simple sau se bazeaza pe tehnologia inverter, modul de functionare atunci cand un aparat este setat pe cald, este intarziat cu aproape 5 minute, timp necesar pentru ca respectivul sistem de aer conditionat, impreuna cu pompa de caldura, sa pregateasca tot echipamentul. Totodata, la anumite intervale de timp, aparatul inverseaza in mod automat sensul de functionare, pentru ca unitatea exterioara sa se dezghete corespunzator.

  1. Pot incalzi sau raci toate incaperile, montand in hol un aparat de aer conditionat?

Aceasta alternativa nu este de obicei indicata, din varii motive, precum urmatoarele:

  • temperatura de racire pe hol va fi intotdeauna mai redusa, in comparatie cu cea din incaperile invecinate. Lasand usile deschise, nu va fi sufient pentru a elimina acest mic inconvenient, decat in mica masura.
  • Sanatatea dumneavoastra poate fi afectata de producerea unui soc termic, o data cu trecerea prin hol, datorita diferentelor mari de temperatura dintre camere-hol ( de exemplu, trecerea brusca de la 5 grade la 10 grade etc.).
  • Pentru a realiza economie de energie;
  • In cazul suprasolicitarii, aparatul se poate uza cu usurinta, iar drept consecinta, randamentul lui se va diminua simtitor.

Noi va recomandam un aparat de aer conditionat convertibil. Avantajele unui aparat aer conditionat convertibil Fujitsu sunt multiple: emisii scazute de zgomot, consum redus de energie electrica, este o investitie care se recupereaza in timp, fiind cea mai la indemana alternativa pentru crearea unui ambient placut si relaxant, cu aer curat si filtrat, astfel incat veti fi si protejat si impotriva oricaror factori care pot afecta functionarea sistemului respirator (bacterii, alergeni, polen, praf, fum de tigara, particule din parul animalelor de companie etc.)