Tichetele de masa electronice. Informatii generale.

Tichetele de masa electronice. Informatii generale.

Ca urmare a adoptarii de catre Guvern a normelor de aplicare a Legii 291/2013, ce prevede posibilitatea emiterii tichetelor de masa electronice, acestea vor intra oficial in uzul cetatenilor. Compania Edenred anunta emiterea primului card de masa, sub sigla MasterCard, pentru salariatii din Romania, si vor functiona in paralel cu tichetele pe hartie.

Puteti plati mai putin sau mai mult de suma de pe tichet, 9,35 lei.

Unul din avantajele folosirii cardului de masa consta in faptul ca veti putea plati la orice POS, cu conditia ca magazinul sa primeasca tichetele de masa pe care dvs. le primiti de la angajator, iar suma platita poate fi mai mare sau mai mica decat valoarea curenta a unui tichet pe hartie.

Avantajele pentru angajatori si salariati.

Pe langa eliminarea totala a costurilor lunare de tiparire a tichetelor pe suport de hartie, angajatorii vor beneficia si de optimizarea mai buna a costurilor si a proceselor cu achizitionarea, transferul si distributia tichetelor de masa, reducandu-si in acelasi timp volumul de munca alocat. „Extinderea retelei de comercianti unde se pot utiliza tichetele de masa electronice la nivel national, respectiv la toate unitatile de alimentatie publica care accepta deja plata cu cardul; un instrument de plata sigur, care beneficiaza de toate sistemele de securitate ale cardurilor bancare si poate fi reemis in cazul pierderii sau distrugerii, fara riscul de a pierde banii sau de a fi furati”, afirma reprezentantii Visa Europe.

Ce castiga comerciantii si statul de pe urma tichetelor de masa electronice.

Comerciantii vor beneficia de eliminarea procesului de numarare si scanare a bonurilor de masa la casierii, de incasarea mai rapida a fondurilor si scaderea costurilor administrative. Iar statul  isi  va creste controlul asupra emiterii si utilizarii acestor fonduri, prin monitorizarea si limitarea mai eficienta a tranzactiilor, si nu in ultimul rand colectarea mai eficienta si detaliata a datelor statistice privind utilizarea fondurilor.

Nu exista cost de administrare sau alte costuri.

Administrarea cardului de masa nu presupune nici un cost pentru verificarea sumei din cont si pentru extragerea unei sume din cont. De asemeni, veti putea verifica gratuit suma ramasa in cont pe site-ul companiei care emite tichetele electronice.

Cand expira tichetele electronice?

Cu tichetele electronice puteti cumpara aceleasi produse valabile pentru tichetele pe hartie, cu conditia ca suma aferenta sa fie consumata pana la sfarsitul anului curent.

Sursa: wall-street.ro